Δευτέρα 28 Ιουνίου 2010

Νέο ρεκόρ στο Twitter λόγω... Μουντιάλ


Η ιστορία έχει δείξει ότι τα γεγονότα που συγκεντρώνουν τα φώτα της δημοσιότητας οδηγούν συνήθως σε έκρηξη των σχετικών μηνυμάτων στο Twitter. Έτσι, η επικράτηση των Los Angeles Lakers στη σειρά τελικών του NBA είχε ως αποτέλεσμα ένα νέο ρεκόρ στη διάσημη υπηρεσία micro-blogging, καθώς είχαμε 3.085 tweets ανά δευτερόλεπτο. Το ρεκόρ αυτό, όμως, δεν κράτησε παρά μόνο λίγες ημέρες.





Το Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου της FIFA που διεξάγεται στη Νότια Αφρική έδωσε μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για ένα νέο ρεκόρ. Πράγματι, τα tweets ανά δευτερόλεπτο έφτασαν τα 3.283, σύμφωνα με τα στοιχεία του Twitter. Σε περίπτωση που αυτός ο ρυθμός διατηρείτο για ένα ολόκληρο 24ωρο, θα μιλάγαμε για πάνω από 283 εκατομμύρια tweets μέσα σε μια μέρα.



Το πλέον εντυπωσιακό, πάντως, είναι ο αγώνας του Μουντιάλ στον οποίο σημειώθηκε το ρεκόρ. Δεν επρόκειτο ούτε για αγώνα ενός μεγάλου φαβορί, ούτε για αγώνα των ΗΠΑ. Το ρεκόρ σημειώθηκε στο τέλος του αγώνα Δανία-Ιαπωνία, τον οποίο κέρδισαν οι Ιάπωνες με 3-1.



Δεν αποκλείεται το ρεκόρ του Δανία-Ιαπωνία να έχει ήδη καταρριφθεί, καθώς οι νοκ-άουτ αγώνες έχουν ήδη ξεκινήσει. Κατά πάσα πιθανότητα, ο αριθμός των tweets θα ανέβει αρκετά μέχρι να τελειώσει το Μουντιάλ.


πηγή:pc magazine
Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου