Πέμπτη 24 Ιουνίου 2010

Πειρατεία: Νέος νόμος


Ένα νέο σχέδιο, που χαρακτηρίζεται ως η πρώτη επίσημη ενέργεια της στρατηγικής που θα ακολουθηθεί στο μέλλον των πνευματικών δικαιωμάτων, καλεί την κυβέρνηση Ομπάμα να αφιερώσει 50 πράκτορες του FBI για την αντιμετώπιση της online παραβίασής τους, με την πειρατεία λογισμικού να βρίσκεται στο επίκεντρο.





Στους υποστηρικτές αυτής της στρατηγικής περιλαμβάνονται ο αντιπρόεδρος Joe Biden και ο γενικός εισαγγελέας Eric Holder. Η ομάδα, την οποία θα συντονίζει η Victoria Espinel, έχει επίσης ως στόχο να πείσει την αμερικανική κυβέρνηση να στοχεύσει διεθνή websites που παράγουν και διανέμουν αντίγραφα. Η Κίνα θεωρείται ως ένας από τους σημαντικότερους παραβάτες, καθώς το 79% των κατασχεμένων αγαθών προέρχονται από εκεί, σύμφωνα με μια έρευνα των τελωνειακών αρχών το 2009. Μπορεί το μεγαλύτερο μέρος του σχεδίου να αφορά τα φυσικά αντικείμενα, αλλά θα ερευνηθεί επίσης και η πειρατεία της μουσικής, των κινηματογραφικών ταινιών και των παιχνιδιών.

“Η κλοπή πνευματικής ιδιοκτησίας στον χώρο των παιχνιδιών εμποδίζει τη δημιουργικότητα, σκοτώνει θέσεις εργασίας και μειώνει την οικονομική δραστηριότητα σε ολόκληρη τη χώρα,” είπε ο Michael D Gallagher, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Entertainment Software Association (ESA). “Η βιομηχανία των videogames είναι μία πηγή σπουδαίας καινοτομίας, δημιουργικότητας, καλλιτεχνικής έκφρασης και οικονομικής ανάπτυξης. Οι καταναλωτές κερδίζουν όταν τα πνευματικά δικαιώματα είναι σεβαστά και επιβεβλημένα.”

“Σεβόμαστε πολύ τις προσπάθειες του αντιπρόεδρου Biden και την υπεύθυνη της επιβολής των πνευματικών δικαιωμάτων Espinel, την ηγετική τους στάση και το όραμα που έχουν γι’ αυτόν τον κρίσιμο τομέα. Νοιώθουμε ευγνωμοσύνη για τη σκληρή δουλειά της κυρίας Espinel μέχρι τώρα και εκτιμούμε την έκταση των συμβουλών που έχει λάβει υπόψη της από πολλούς επενδυτές, μερικοί από τους οποίους προέρχονται και από τη δική μας βιομηχανία. Περιμένουμε με ανυπομονησία να εξετάσουμε αυτό το σχέδιο και να προσφέρουμε το μερίδιό μας για να βοηθήσουμε την κυβέρνηση των ΗΠΑ να επιτύχει σε αυτή την κρίσιμη αποστολή προστασίας των πνευματικών δικαιωμάτων,” κατέληξε ο Gallagher.

Στο παρελθόν, η ESA έχει ισχυριστεί ότι περίπου 10 εκατομμύρια παιχνίδια κατέβηκαν παράνομα το Δεκέμβριο του 2009. Αν και είναι μάλλον απίθανό και τα 10 εκατομμύρια να αντιστοιχούν σε μια χαμένη πώληση (μία έρευνα του 2008 που έκανε η εταιρεία ανάπτυξης Reflexive έδειξε ότι για κάθε 1000 πειρατικά αντίγραφα που σταματά το σύστημα DRM, αντιστοιχεί μόνο μία πώληση), ο αριθμός αυτός αναφερόταν μόνο στα 200 πιο αντιγραμμένα παιχνίδια εκείνης της περιόδου και δεν συμπεριλαμβάνει downloads από online αποθηκευτικά websites σαν το Rapidshare.

Ως αποτέλεσμα, η ESA πρότεινε 35 χώρες, ανάμεσα στις οποίες ο Καναδάς, η Βραζιλία και το Μεξικό, για να μπουν σε μία “λίστα προτεραιότητας για παρακολούθηση”.


πηγή:pc master
Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου