Τετάρτη 30 Ιουνίου 2010

Χρόνια πολλά Diablo II!


Στις 29 Ιουνίου του 2000, η πολυαναμενόμενη συνέχεια του δημοφιλούς PC game της Blizzard εμφανίστηκε στις προθήκες των καταστημάτων μετά από πολλές αναβολές.






Η παραπάνω γραμμή, αν αφαιρούσε κάποιος την ημερομηνία, θα μπορούσε να αναφέρεται σε οποιοδήποτε παιχνίδι που κυκλοφόρησε η εταιρεία αυτή μετά το πρώτο StarCraft, αλλά στην συγκεκριμένη περίπτωση αναφερόμαστε στο Diablo II. Συνεχίζοντας την υπόθεση λίγο μετά τα γεγονότα του πρώτου Diablo, η συνέχεια διεύρυνε τον πρώτο τίτλο σε όλους σχεδόν τους τομείς. Με τα τυχαία διαμορφωμένα dungeons και τα αντικείμενά του, αλλά και με διαισθητικό mouse controlled gameplay του, το Diablo II έγινε (και εξακολουθεί να είναι) ένα από τα πιο εθιστικά παιχνίδια όλων των εποχών.

Σήμερα, τα γραφικά του δεν δείχνουν τόσο εντυπωσιακά όσο τότε, αλλά δεν παύει να αποτελεί ένα σπουδαίο παράδειγμα στον σχεδιασμό παιχνιδιών – και μην τολμήσει να πει κανείς ότι τα cinematics του έχουν γεράσει, γιατί θα είναι μεγάλος ψεύτης. Δέκα χρόνια αργότερα, εξακολουθούμε να περιμένουμε τη συνέχειά του, το Diablo III. Κρίνοντας από τα δώδεκα χρόνια που μεσολάβησαν ανάμεσα στο StarCraft και στο StarCraft II που βγαίνει τον επόμενο μήνα, μάλλον θα δούμε το Diablo III κάπου μέσα στο 2012. Τουλάχιστον θα αναβληθεί το τέλος του κόσμου, όπως προέβλεψαν οι Μάγια.


πηγή:pc master
Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου