Τρίτη 29 Ιουνίου 2010

Προβληματισμός για τις πωλήσεις των video games


Η εταιρεία Cowen and Co. διεξήγαγε μια μεγάλη έρευνα σχετικά με τις πωλήσεις των video games στις μεγάλες κονσόλες παιχνιδιών. Για την ακρίβεια, οι ερευνητές επιχείρησαν να αναλύσουν την τρέχουσα αγορά σε σχέση με τα όσα συνέβεναν όταν μεσουρανούσαν οι κονσόλες της προηγούμενη γενιάς. Τα ευρήματά τους οδήγησαν σε κάποια πολύ ενδιαφέρουσα συμπεράσματα σχετικά με τα καταλωτικά πρότυπα.




Σύμφωνα με την έρευνα, η πελατειακή βάση του PS3 και του Xbox 360 έχει πλέον το ίδιο εύρος με την αντίστοιχη των PS2 και Xbox το 2003. Βέβαια, παρόλο που υπάρχει ο ίδιος αριθμός πελατών, οι πωλήσειων των παιχνιδιών εμφανίζουν μείωση 20% σε σχέση με το 2003. Επιπλέον, φαίνεται ότι οι μεγάλες πωλήσεις γίνονται πλέον μόνο στον πρώτο μήνα κυκλοφορίας ενός νέου game. Στο παρελθόν, η καμπύλη των πωλήσεων είχε πολύ μεγαλύτερη διάρκεια.



Η εξήγηση είναι ότι τον τελευταίο καιρό ανθεί η αγορά των μεταχειρισμένων παιχνιδιών. Τα games από δεύτερο χέρι αναδεικνύονται σε μια ιδιαίτερα δραστήρια αγορά, ενώ στις ΗΠΑ έχουν αυξηθεί σημαντικά οι επενδύσεις καταστημάτων και supermarkets σε αυτό το χώρο.



Φυσικά, το φαινόμενο αυτό έχει θορυβήσει τους δημιουργούς παιχνιδιών, οι οποίοι αναζητούν τρόπους για να αναθερμάνουν το ενδιαφέρον για games "του κουτιού". Ήδη η EA έχει λανσάρει την καμπάνια Project Ten Dollar, προσφέροντας έξτρα περιεχόμενο σε όσους αγοράζουν σφραγισμένους τίτλους.


πηγή:pc magazine
Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου