Σάββατο 26 Ιουνίου 2010

Παγκόσμιο τουρνουά videogames ετοιμάζουν μεγάλες εταιρείες


Οι φανατικοί των ηλεκτρονικών παιχνιδιών μπορεί σύντομα να έχουν άλλο ένα κίνητρο καλών επιδόσεων εκτός από το να καυχώνται στους φίλους τους για τα υψηλά σκορ που πετυχαίνουν.





Μεγάλες εταιρείες προωθούν την ιδέα διοργάνωσης τουρνουά videogames με χρηματικά έπαθλα για τους νικητές. Ο Ρίτσαρντ Μπράνσον αφήνει με τρόπο τον τομέα των ηλεκτρονικών παιχνιδιών, όπου υπήρξε πρωτοπόρος με τη Virgin Interactive, και στρέφει το ενδιαφέρον του σε τουρνουά αναμέτρησης μεταξύ των χρηστών. Η Virgin Gaming θα διαθέσει πάνω από 1 εκατομμύριο δολάρια σε μετρητά μέσα στους επόμενους 12 μήνες για τουρνουά ηλεκτρονικών παιχνιδιών στα οποία οι παίκτες θα αναμετρώνται από την άνεση του σπιτιού ή του γραφείου τους με κονσόλες όπως η Xbox 360 ή η Playstation 3.

«Στον κόσμο αρέσει να παίζει ανταγωνιστικά εδώ και πολύ καιρό, μάλλον από τότε που κάποιος σήκωσε μια πέτρα και είπε ότι μπορεί να την πετάξει μακρύτερα από κάποιον άλλο που καθόταν δίπλα του», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Ρίτσαρντ Μπράνσον.

«Στον χώρο των videogames η αναμέτρηση είναι ανοιχτή μόνο μέσω προεγγραφών και μεταξύ μιας ελίτ παικτών. Στη Virgin Gaming, η αποστολή μας είναι ανάλογη με εκείνη της Sony με την PlayStation Move και της Microsoft στην Kinect. Διευρύνουμε το φάσμα για όλους», πρόσθεσε. Ετσι, μέσα στους αμέσως επόμενους μήνες η Virgin Gaming θα συνεργαστεί με μεγάλους εκδότες ηλεκτρονικών παιχνιδιών και χρηματοδότες τους και θα προχωρήσει στη διοργάνωση τουρνουά που στην πραγματικότητα θα βρίσκονται στη διάθεση χιλιάδων παικτών. Οπως δήλωσε ο Γουίλιαμ Λέβι, πρόεδρος της Virgin Gaming, υπάρχουν περίπου 20 εταιρείες που θα προσφέρουν στους παίκτες την ευκαιρία να κερδίσουν πραγματικά βραβεία για τη συμμετοχή και την ανάδειξή τους μέσα από παιχνίδια εικονικής πραγματικότητας. Ωστόσο η ιδέα έχει ήδη τους αρνητές της, που υποστηρίζουν ότι το να μπαίνουν άνθρωποι στη διαδικασία να «στοιχηματίζουν τα χρήματά τους με τη Virgin» σημαίνει ότι καλλιεργούνται συνθήκες τζόγου, που απλώς συγκαλύπτεται υπό τη... δικαιολογία της βασισμένης σε δεξιότητες αναμέτρησης.
Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου