Πέμπτη 24 Ιουνίου 2010

Τεχνολογία Kinect στα PC


Μπορεί το Kinect για το Xbox360 να μην κυκλοφορήσει πριν από τον επόμενο Νοέμβριο, αλλά η εταιρεία που βρίσκεται πίσω από την τεχνολογία της κάμεράς του έχει ήδη υπογράψει συμφωνίες για να αναπτύξει παρόμοια συστήματα για τα PCs και τις τηλεοράσεις.





Αυτή τη στιγμή, το πιο σπουδαίο πράγμα σε σχέση με το Kinect της Microsoft δεν είναι τα παιχνίδια του, αλλά η δυνατότητα να ελέγχετε μια σειρά από ηλεκτρονικά gadgets με μία συσκευή που θυμίζει πολύ εκείνη που χρησιμοποιούσε ο Deckard στο Blade Runner για το τεστ αλήθειας Voight-Kampff. Ποιος δεν ανατριχιάζει στην ιδέα να λέει “Μετακίνηση 45 κλικ δεξιά” και να βλέπει να συμβαίνει πραγματικά κάτι στην οθόνη του; Πριν περάσει πολύς καιρός, αυτή η φαντασίωση μπορεί να μην περιορίζεται αποκλειστικά στους κατόχους ενός Xbox360.

Ο Adi Berenson της PrimeSense, της εταιρείας που βρίσκεται πίσω από την τεχνολογία της κάμερας που χρησιμοποιεί το Kinect έχει υπογράψει συμφωνίες για να συμπεριλάβει τη συσκευή στα HTPCs μέχρι το τέλος της χρονιάς και τουλάχιστον σε ένα αποκωδικοποιητή τηλεόρασης μέχρι το καλοκαίρι του 2011. Η PrimeSense ελπίζει επίσης ότι οι συσκευές της θα αρχίσουν να ενσωματώνονται κατευθείαν στις τηλεοράσεις μέχρι το τέλος της επόμενης χρονιάς.

Βέβαια, το συγκεκριμένο σύστημα δεν θα λειτουργεί ακριβώς όπως το Kinect. Το σύστημα θα χρησιμοποιεί δύο κάμερες για να καταγράφει τη θέση σας στον τρισδιάστατο χώρο, αλλά δεν θα υποστηρίζει αναγνώριση φωνητικών εντολών ή κάποιο άλλο είδος μηχανικής κλίσης, στοιχεία που προστέθηκαν τελικά στο Kinect από τη Microsoft. Από την άλλη πλευρά, είναι προφανές ότι η τεχνολογία αναγνώρισης χειρονομιών έχει “εξελιχθεί” και αναμένουμε να δούμε τα χειροπιαστά αποτελέσματα.


πηγή:pc master
Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου