Τετάρτη 16 Ιουνίου 2010

Νέα τρισδιάστατη φορητή παιγνιδομηχανή 3DS από τη Nintendo


Η ιαπωνική Nintendo παρουσίασε στην έκθεση βιντεοπαιγνιδιών Ε3 του Λος Άντζελες μια νέα φορητή παιγνιδομηχανή που μπορεί να δείχνει τρισδιάστατα βιντεοπαιγνίδια και ταινίες, χωρίς ο χρήστης να χρειάζεται να φοράει ειδικά γυαλιά 3-D.




Η νέα συσκευή με την ονομασία 3DS προορίζεται, σύμφωνα με την εταιρία, να αντικαταστήσει σταδιακά το υπάρχον DS και πρόκειται να βγει στα καταστήματα στο τέλος του 2010 ή το αργότερο έως τον Μάρτιο του 2011 (σε άγνωστη προς το παρόν τιμή), σύμφωνα με τα ξένα πρακτορεία.

Η 3DS διαθέτει επίσης δύο ενσωματωμένες φωτογραφικές κάμερες που επιτρέπουν στους χρήστες να τραβάνε και στη συνέχεια να βλέπουν τρισδιάστατες ψηφιακές φωτογραφίες.

Η εταιρία αντιμετώπισε μια δυσκολία, όσον αφορά την ασυμβατότητα ανάμεσα στη δημιουργία μια οθόνης 3-D και μιας οθόνης αφής.

Έλυσε το πρόβλημα, έτσι ώστε το πάνω μέρος της οθόνης να δείχνει 3-D περιεχόμενο και το κάτω μέρος να αποτελεί μια λειτουργική οθόνη αφής.

Το πρώτο παιγνίδι που θα κυκλοφορήσει για το νέο 3DS, θα είναι το «Kid Icarus Uprising».

Θα ακολουθήσουν κι άλλοι τρισδιάστατοι τίτλοι, που βρίσκονται ήδη σε φάση ανάπτυξης, όπως DJ Hero 3D, Saints Row: Drive By, Resident Evil Revelations, Batman, Assassin’s Creed Lost Legacy, Metal Gear Solid κ.α.

Η συσκευή επίσης προσφέρει μόνιμη ασύρματη σύνδεση (Wi-Fi) που αυτόματα τροφοδοτεί με ενημερώσεις τους παίκτες. Η υπηρεσία αυτή δωρεάν ενημερώσεων θα είναι δωρεάν για τους χρήστες.
Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου