Τρίτη 22 Ιουνίου 2010

Πάνω από τέσσερα εκατομμύρια αριθμοί κινητής τηλεφωνίας θα σωπάσουν;


Σημαντική καθυστέρηση καταγράφεται στη διαδικασία ταυτοποίησης καρτοκινητών τηλεφώνων, καθώς 30 εργάσιμες ημέρες προς την λήξη της σχετικής προθεσμίας, περίπου 4,5 εκατομμύρια καρτοκινητά παραμένουν αδήλωτα.





Σύμφωνα με την εφημερίδα «Τα Νέα», όσα καρτοκινητά δεν έχουν αποκτήσει ονοµατεπώνυµο στις 30 Ιουλίου θα διαγραφούν από τις βάσεις δεδοµένων των εταιρειών κινητής τηλεφωνίας και θα διακοπεί η λειτουργία τους.

Από την Δευτέρα, οι κάτοχοι των καρτοκινητών τηλεφώνων Vodafone και Wind εκτός από τα καταστήµατα των εταιρειών µπορούν να απευθύνονται και στο δίκτυο των καταστηµάτων των ΕΛΤΑ σε ολόκληρη την Ελλάδα, προκειμένου να δηλώνουν το νούμερο του καρτοκινητού τους.

Σύµφωνα με τις εκτιµήσεις της Ένωσης Εταιρειών Κινητής Τηλεφωνίας (ΕΕΚΤ), από τον Νοέµβριο 2009, οπότε και άρχισε η διαδικασία, µέχρι τώρα έχει δηλωθεί περίπου το 65% των καρτοκινητών τηλεφώνων, δηλαδή περίπου 7,8 εκατ., όταν το σύνολο των καρτοκινητών στη χώρα ανέρχεται σε περίπου 12 εκατομμύρια.

Η ΕΕΚΤ εκτιµά ότι όσο πλησιάζουµε προς τη λήξη της προθεσµίας στις 30 Ιουλίου, όλο και περισσότεροι χρήστες θα προσέρχονται στις εταιρείες για να δηλώσουν το καρτοκινητό τους, καθώς από την 1η Αυγούστου όσα δεν έχουν δηλωθεί θα παύσουν να λειτουργούν.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, οι λίγες χώρες οι οποίες εφαρμόζουν σήμερα κάποιο σύστημα ταυτοποίησης χρηστών κινητής τηλεφωνίας, κατέληξαν σε αυτό μετά από πολύμηνο διάλογο με τους φορείς της αγοράς και τις ανεξάρτητες αρχές, δίνοντας επαρκή χρόνο και για την εφαρμογή του.

Είναι χαρακτηριστικό ότι στην Ισπανία μετά από το πέρας του διαλόγου, δόθηκε διετής προθεσμία για την εφαρμογή του νέου Νόμου. Στη Μεγάλη Βρετανία, μετά τη διαβούλευση, το Σχέδιο Νόμου ανακλήθηκε ως μη ρεαλιστικό και επαναπροσδιορίζεται σε νέα βάση. Η ταχύτητα με την οποία προωθείται το Σχέδιο Νόμου στη χώρα μας, εγκυμονεί προβλήματα για την ουσιαστική εφαρμογή του.

Η Ένωση Εταιρειών Κινητής Τηλεφωνίας είχε στο παρελθόν ζητήσει να υπάρξουν ειδικές ρυθμίσεις για την ταυτοποίηση τουριστών που θα θελήσουν να χρησιμοποιήσουν ελληνικό καρτοκινητό κατά την περιορισμένη παραμονή τους στην Ελλάδα και να βρεθεί τρόπος να μην αποκλειστούν από τη χρήση καρτοκινητής τηλεφωνίας ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες (πχ. ηλικιωμένοι, κάτοικοι χωριών, απομονωμένων ή ακριτικών περιοχών, οικονομικοί μετανάστες, κλπ).


πηγή:in.gr
Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου