Δευτέρα 21 Ιουνίου 2010

Έως το τέλος του έτους η πλατφόρμα πληρωμών της Google


Ήδη από την περασμένη χρονιά, η Google είχε αφήσει να εννοηθεί ότι εργάζεται στην ανάπτυξη μιας online πλατφόρμας πληρωμών, που θα μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν οι ενδιαφερόμενοι εκδότες. Σύμφωνα με δημοσίευμα της ιταλικής εφημερίδας La Repubblica, η Google προσεγγίζει πλέον εκδότες προωθώντας την πλατφόρμας της, με την ονομασία Newspass.





Η Google δεν επιβεβαίωσε το συγκεκριμένο δημοσίευμα δηλώνοντας ότι δεν προβαίνει σε προ-ανακοινώσεις προϊόντων της. Πάντως, το συγκεκριμένο σύστημα φαίνεται να έχει πολλά κοινά στοιχεία με την πρόταση της Google στην Newspaper Association of America, το περασμένο φθινόπωρο. Η εταιρεία είχε δηλώσει τότε ότι είχε τη δυνατότητα να βοηθήσει τους εκδότες να δημιουργήσουν ένα επικερδές σύστημα μέσω της υπηρεσίας Checkout, αλλά και να δώσει στους χρήστες τη δυνατότητα να βρίσκουν περιεχόμενο μέσω αναζήτησης.

Σύμφωνα με την ιταλική εφημερίδα, το Newspass θα επιτρέπει στους χρήστες να μπαίνουν στα sites των online εφημερίδων που θα συμμετέχουν στην πλατφόρμα, χρησιμοποιώντας ένα μόνο κωδικό. Οι εκδότες από τη μεριά τους θα μπορούν να προσδιορίζουν τον τρόπο πληρωμών, συμπεριλαμβανομένων των συνδρομών και των μικροπληρωμών. Έτσι, οι χρήστες που θα βρίσκουν περιεχόμενο από τα συνεργαζόμενα με τη Google ειδησεογραφικά sites, θα μπορούν να αγοράσουν πρόσβαση απευθείας από την πλατφόρμα της εταιρείας.
Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου