Δευτέρα 14 Ιουνίου 2010

Συνδρομητικό μοντέλο θα εφαρμόσει το Hulu


Η δωρεάν διαδικτυακή υπηρεσία βίντεο, Hulu, ανακοίνωσε τα σχέδια της για χρέωση των χρηστών που επιλέγουν να παρακολουθήσουν σειρές μέσω της πλατφόρμας της, ενώ αναμένεται να επεκτείνει τη διαθεσιμότητα του περιεχομένου της και σε άλλες συσκευές, όπως το Xbox360 και το iPad.




Σύμφωνα με πηγές προσκείμενες στην εταιρεία, το Hulu, που ανήκει στις News Corporation, NBC Universal και Walt Disney, αναπτύσσει τη δική του συνδρομητική υπηρεσία που θα εφαρμοστεί μέσα στο επόμενο δίμηνο. Το Xbox360 φιλοξενεί ήδη την υπηρεσία NetFlix, με την οποία οι κάτοχοι της κονσόλας μπορούν να παρακολουθήσουν streaming ταινίες.

Τα διαφημιστικά έσοδα του Hulu έφτασαν τα 100 εκατομμύρια δολάρια το 2009. Η υπηρεσία θα συνεχίσει να προσφέρει δωρεάν τα επεισόδια συγκεκριμένων σειρών, ωστόσο θα χρεώνει με μηνιαία συνδρομή για να δουν παλαιότερα επεισόδια αλλά και άλλο περιεχόμενο.

Από την ημέρα δημιουργίας του το 2008, το Hulu έχει εξελιχθεί σε έναν από τους σημαντικότερους παίκτες της αγοράς του online video, προσφέροντας γνωστές τηλεοπτικές σειρές όπως οι «Σίμπσονς» και το «Lost», αλλά και εκατοντάδες κινηματογραφικές ταινίες, ενώ έχει κατορθώσει να διατηρεί δωρεάν την υπηρεσία για τους χρήστες λόγω των διαφημιστικών του εσόδων. Εξάλλου, αυτή τη στιγμή λειτουργούν δεκάδες παρόμοιες υπηρεσίες μέσω των οποίων οι χρήστες μπορούν να παρακολουθήσουν τηλεοπτικές σειρές και ταινίες δωρεάν, εφόσον δεν έχουν πρόβλημα να βλέπουν και τις διαφημίσεις που τις συνοδεύουν.

Τα σχέδια του Hulu πάντως εμπεριέχουν και σημαντικό ρίσκο, που θα εξαρτηθεί από το βαθμό στον οποίο οι χρήστες είναι συνηθισμένοι να μην πληρώνουν για το περιεχόμενο που παρακολουθούν. «Πολλοί καταναλωτές πληρώνουν ήδη 100 ή και περισσότερα δολάρια για να έχουν πρόσβαση σε τηλεόραση, τηλεφωνία και γρήγορο Ίντερνετ και κατά πάσα πιθανότητα θα δεχθούν μία συνδρομή για να παρακολουθήσουν κάποια ποιοτικά προγράμματα», σχολίασε ο Φιλ Λι, αναλυτής της Inside Digital Media.
Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου