Τρίτη 8 Ιουνίου 2010

Πρεμιέρα για το iPhone 4


Οι φήμες οργίαζαν το τελευταίο διάστημα και τελικά επιβεβαιώθηκαν με τον πλέον επίσημο τρόπο πριν από λίγες ώρες. Ο Steve Jobs έκανε τα αποκαλυπτήρια του νέου iPhone μιλώντας στη σύνοδο WWDC που διοργανώνει κάθε χρόνο η Apple. Ο ισχυρός άνδρας της εταιρείας μίλησε για τα κυριότερα νέα χαρακτηριστικά του νέου iPhone 4, το οποίο αναμένεται να έχει κυκλοφορήσει σε 88 χώρες μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου.




Το iPhone 4 έχει μια μεταλλική λωρίδα στην περίμετρό του, η οποία είναι μέρος της κεραίας του smartphone. Το πάχος του νέου iPhone είναι 9,3 χιλιοστά, ενώ η οθόνη του έχει ανάλυση 640x960, δηλαδή τέσσερις περίπου φορές τα pixels του iPhone 3GS. Το iPhone 4 ενσωματώνει τεχνολογία IPS για την οθόνη, η οποία -σύμφωνα με τον Jobs- είναι πολύ ανώτερη από την τεχνολογία OLED. Δεν περίμενε, βέβαια, κανείς να πει κάτι διαφορετικό.



Για πρώτη φορά το iPhone φιλοξενεί κάμερα στην εμπρόσθια όψη του, η οποία επιτρέπει video κλήσεις. Για το 2010, οι video κλήσεις θα γίνονται μόνο μέσω δικτύων Wi-Fi κι αυτό γιατί η Apple πρέπει εν τω μεταξύ να λύσει κάποια θέματα με τους providers. Ο κατά τα άλλα λαλίστατος Jobs δε θέλησε να πει περισσότερα επ' αυτού.



Το νέο iPhone έχει τη δυνατότητα εγγραφής video στα 720p, ενώ η εφαρμογή iMovie επιτρέπει την επεξεργασία των videos. Στη νέα συσκευή υπάρχει επίσης γυροσκόπιο, το οποίο συνδυάζεται με το γνωστό accelerometer και επιτρέπει αίσθηση κίνησης σε έξι άξονες.



Ο επεξεργαστής είναι ο γνωστός A4 της Αpple, ενώ ο Jobs υπόσχεται αυξημένη διάρκεια ζωής για τη μπαταρία. Τέλος, ανακοινώθηκε ότι το iPhone OS 4 θα ονομάζεται iOS 4. Το όνομα αυτό ήταν κατοχυρωμένο από τη Cisco, η οποία δέχτηκε να παραχωρήσει το δικαίωμα χρήσης του στην Apple.



Έστω και εν έτει 2010, η Apple παρουσίασε smartphone που επιτρέπει video κλήσεις. Κάτι είναι κι αυτό...



πηγή:pc magazine
Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου