Παρασκευή 11 Ιουνίου 2010

Και η Canonical στο χορό των tablets


Η εταιρεία Canonical ανακοίνωσε ότι ξεκίνησε την ανάπτυξη μιας διανομής Linux, η οποία θα απευθύνεται στη νεότευκτη αγορά των tablets. Οι δημιουργοί της Ubuntu ετοιμάζουν μια παραλλαγή της γνωστής διανομής, με βασικό άξονα την αξιοποίηση των χαρακτηριστικών που σχετίζονται με την οθόνη αφής. Η εταιρεία βρίσκεται ήδη σε συζητήσεις με κατασκευαστές, προκειμένου βελτιώσει την ταχύτητα του λειτουργικού και να μειώσει την κατανάλωση.





Ο αντιπρόεδρος της Canonical, Chris Kenyon, δήλωσε ότι η νέα, ελαφριά διανομή θα εμφανιστεί σε tablets που θα κυκλοφορήσουν στις αρχές του 2011. Η εταιρεία ευελπιστεί να αποσπάσει ικανό μερίδιο αγοράς στη νέα αυτή κατηγορία, ωστόσο το έργο της δε θα είναι καθόλου εύκολο. Το iPad με iPhone OS κυκλοφορεί ήδη σε αρκετές χώρες, ενώ έρχονται και tablets με Windows 7. Στη συνέχεια, θα δούμε συσκευές με Android και/ή Chrome OS, ενώ υπάρχουν πάντα και τα αουτσάιντερ, όπως π.χ. το webOS της Palm.



Η Canonical έχει επιχειρήσει και στο παρελθόν να βγάλει στην αγορά ειδική έκδοση της Ubuntu για φορητές συσκευές, αλλά το project εγκαταλείφθηκε. Το νέο εγχείρημα βασίζεται για την ώρα στην έκδοση 10.4 και η ανάπτυξη έχει ήδη ξεκινήσει.

πηγή:pc magazine
Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου