Σάββατο 31 Ιουλίου 2010

Turbo - X 3d laptop


ΓΙΑ μια ακόμη φορά η Πλαίσιο καταφέρνει να φέρει πρώτη στην ελληνική αγορά ένα notebook µε τις νεότερες δυνατές τεχνολογίες. Το ολοκαίνουργιο Turbo-X 3Vision είναι ο πρώτος φορητός υπολογιστής µε πλήρη υποστήριξη 3D που κάνει την εµφάνισή του σε ελληνικό έδαφος και ένα από τα λίγα σχετικά συστήµατα παγκοσμίως. Σε µία εποχή που περιστρέφεται έντονα γύρω από το 3D και αυτά που προσφέρει στον καταναλωτή, το σύστηµα ακολουθεί τη “µόδα” και φέρνει στα χέρια του κατόχου του την ισχύ του 3D Vision, της τεχνολογίας της Nvidia που αξιοποιεί την ισχύ των GPUs της εταιρείας για τη δηµιουργία πλήρως τρισδιάστατων εικόνων σε παιχνίδια, ταινίες και φωτογραφίες.

Ουσιαστικά, αυτό που το καθιστά συµβατό µε το 3D Vision είναι το LCD panel που χρησιμοποιεί, διαγωνίου 15,6’’ και ανάλυσης 1.366x768, το οποίο λειτουργεί στα 120Hz! Με αυτό ως δεδοµένο, είναι πανεύκολο να µπορέσει κάποιος να αξιοποιήσει το 3D Visiοn χρησιµοποιώντας το ζεύγος 3D γυαλιών που συµπεριλαµβάνεται στη συσκευασία, τα οποία επικοινωνούν µε τον υπολογιστή αξιοποιώντας το σχετικό δέκτη που συνδέεται σε θύρα USB.

Μόλις ολοκληρωθεί η εγκατάσταση των drivers, αυτό που µένει είναι η ενεργοποίηση της τεχνολογίας µέσα από το control panel του driver. Όλα τα παιχνίδια DirectX/OpenGL εµφανίζονται σε πλήρως τρισδιάστατη µορφή µε τη χρήση των γυαλιών. Είτε µέσα από τον driver είτε από το σχετικό διακόπτη του δέκτη, µπορούµε να ρυθµίσουµε το πόσο έντονα θα γίνεται η χρήση της τεχνολογίας για τη δηµιουργία του περιβάλλοντος 3D, µε το αρχικό ποσοστό του 15% να είναι µία άριστη τιµή, αλλά ανάλογα µε το παιχνίδι ή το πόσο έχουµε συνηθίσει να βλέπουµε στερεοσκοπικά να χρειάζεται να αυξήσουµε το ποσοστό αυτό.

Καθώς η συγκεκριµένη τεχνολογία λειτουργεί στα παιχνίδια κάνοντας ουσιαστικά rendering δύο φορές κάθε frame, αυτό σηµαίνει ότι για να έχουµε, για παράδειγµα, 60fps στο παιχνίδι σε περιβάλλον 3D, η κάρτα πρέπει να µπορεί να αποδώσει στα 120fps σε συνθήκες 2D. Η GPU που συναντάµε στο notebook είναι µία GeForce GTX285, η οποία προσφέρει κορυφαίες επιδόσεις και αυτήν τη στιγµή, µέχρι να δούµε τη σειρά 400, είναι ό,τι ισχυρότερο έχει να προσφέρει η Nvidia στον τοµέα των mobile GPUs.

Οι δοκιµές µας έδειξαν ότι το notebook δεν έχει το παραµικρό πρόβληµα να παίξει µε άνεση τα σύγχρονα παιχνίδια στη native ανάλυση της οθόνης µε ενεργοποιηµένο το stereoscopic 3D. Επιπλέον, και πάλι χάρη στην ισχύ της κάρτας γραφικών και του επεξεργαστή, θα είναι δυνατό να παίξει και Blu-ray 3D ταινίες, όταν το κατάλληλο sofware γίνει διαθέσιµο. Προς το παρόν, χρησιµοποιώντας την τελευταία έκδοση του PowerDVD 10 µπορέσαµε να απολαύσουµε ταινίες DVD σε µορφή 3D, αφού το sofware επιτρέπει τη µετατροπή τους, και µάλιστα µε ικανοποιητικά αποτελέσµατα.

Πέρα από το γεγονός ότι είναι το πρώτο 3D συµβατό notebook που δοκιµάζουµε στο Test Center, είναι και το πρώτο µε υποστήριξη USB 3.0, διαθέτοντας µία τέτοια θύρα χρωµατισµένη διαφορετικά για να ξεχωρίζει. Το 3D notebook του Πλαισίου είναι πραγµατικά ένα εξαιρετικό µηχάνηµα για κάθε εργασία, από µετατροπές βίντεο και πρόσβαση στο Internet µέχρι ό,τι µπορεί να φανταστεί κανείς, χάρη και στον ταχύτατο επεξεργαστή που διαθέτει. Μοναδικά µειονεκτήµατα είναι το πολύ αυξηµένο πάχος και η χαµηλή αυτονοµία του, που δεν ξεπερνά τη µία ώρα.

Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου