Τρίτη 27 Ιουλίου 2010

Το YouTube επεκτείνει το HTML5 και στα embedded videos


Το YouTube κάνει αυτό τον καιρό δοκιμές για την περαιτέρω υποστήριξη της τεχνολογίας HTML5. Πιο συγκεκριμένα, οι υπεύθυνοι της Google δοκιμάζουν ένα νέο κώδικα ενσωμάτωσης σε τρίτες σελίδες (embed code), ο οποίος θα χρησιμοποιεί είτε Flash, είτε HTML5, ανάλογα με την περίπτωση. Μέχρι στιγμής, ο κώδικας που χρησιμοποιείται για την ενσωμάτωση των videos στηρίζεται αποκλειστικά σε Flash.





Το νέο σύστημα χρησιμοποιεί iFrames κι επιλέγει Flash ή HTML5 ανάλογα με τη συσκευή και τον browser. Σε περιπτώσεις όπου υπάρχουν στοιχεία που δεν υποστηρίζονται από το HTML5 (π.χ. επιπλέον στρώμα με διαφημίσεις), επιλέγεται υποχρεωτικά το Flash.

Με το νέο κώδικα, θα παίζουν κανονικά τα embedded videos του YouTube ακόμα και στο iPhone. Για την ώρα, μόνο οι developers έχουν πρόσβαση στο νέο κώδικα, ο οποίος αναμένεται να ενσωματωθεί κανονικά στο YouTube κάποια στιγμή στο προσεχές μέλλον.


πηγή:pc magazine
Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου