Σάββατο 24 Ιουλίου 2010

Καινούργια έκδοση του Chrome κάθε ενάμιση μήνα


Ο program manager της Google Anthony Laforge ανακοίνωσε μέσω του Chromium Blog ότι η εταιρεία αποφάσισε να θέσει σε ισχύ ένα νέο χρονοδιάγραμμα για τον Chrome, παρουσιάζοντας μια νέα έκδοση του γνωστού browser κάθε έξι εβδομάδες. Σε περίπτωση που ο σχεδιασμός υλοποιηθεί άμεσα, μέχρι το τέλος του 2010 ο Chrome θα έχει φτάσει στην έκδοση 9. Σημειωτέον ότι αυτή τη στιγμή ο browser της Google βρίσκεται στην έκδοση 5.





Ο Laforge εξηγεί ότι υπάρχουν τρεις λόγοι που οδήγησαν σ' αυτή την απόφαση. Πρώτον, με το ταχύτερο χρονοδιάγραμμα η Google θέλει να προσφέρει στο κοινό τα νέα χαρακτηριστικά όσο το δυνατόν γρηγορότερα. Δεύτερον, το αυστηρό πλάνο συνεπάγεται καλύτερη διαχείριση και η ηγετική ομάδα θα είναι σε θέση να κάνει σωστό προγραμματισμό. Τρίτον, με αυτό τον τρόπο θα μειωθούν τα επίπεδα άγχους των developers.



Βέβαια, το τελευταίο σηκώνει πολλή συζήτηση. Η Google λέει ότι σε κάθε έκδοση θα ενσωματώνονται τα χαρακτηριστικά που είναι έτοιμα και αν κάποια δεν προλάβουν να μπουν, θα ενσωματώνονται στην επόμενη. Ο Laforge έφερε το παράδειγμα του τρένου. Όταν έρθει το τρένο, παραλαμβάνει όσους επιβάτες είναι στο σταθμό. Αν κάποιος χάσει το τρένο, η ζημιά είναι αμελητέα, γιατί σε ελάχιστα λεπτά έχει έρθει το επόμενο.



Αυτό που μάλλον δε θέλει να δει η Google είναι ότι ένα τόσο σφιχτό χρονοδιάγραμμα θα έχει συνέχεια τους developers σε κατάσταση πανικού. Και για να επανέλθουμε στην παρομοίωση που χρησιμοποίησε η εταιρεία, ναι μεν οι επιβάτες του τρένου ανεβαίνουν γρήγορα σε κάποιο συρμό, όμως οι μηχανοδηγοί και το προσωπικό του σταθμού δε χαλαρώνουν ούτε λεπτό γιατί το πρόγραμμα αφίξεων και αναχωρήσεων πρέπει να τηρείται με θρησκευτική ευλάβεια.


πηγή:pc magazine
Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου