Πέμπτη 29 Ιουλίου 2010

Google Apps για… κυβερνήσεις!


Σε συνέντευξη τύπου στα αρχηγεία της η Google ανακοίνωσε τα Google Apps για Κυβέρνητική χρήση -- μια νέα έκδοση των Google Apps πιστοποιημένη για την αμερικανική κυβέρνηση και τα πρότυπα ασφαλείας που ζητά.





Αν αυτό δεν είναι ευθεία επίθεση στην ‘αυτοκράτειρα’ Microsoft δεν ξέρω τι είναι…

Είναι μια νέα έκδοση, παραλλαγή των Google Apps Premier edition, που περιλαμβάνει τις ίδιες βασικές εφαρμογές: Gmail, Calendar, Docs, Sites, Groups, Video, και Postini και έχει την ίδια τιμή με το Google Apps Premier: $50 ανά χρήστη, ανά χρόνο.

Η πιστοποίηση λέει πως τα Google Apps έχουν -στα αμερικανικά στάνταρ, πιστοποίηση FISMA-Moderate που σημαίνει πως είναι εγκεκριμένο για χρήση με ευαίσθητα δεδομένα αλλά μη διαβαθμισμένα. Επιπλέον, η Google λέει πως αποθηκεύει κυβερνητικά Gmail και Google Calendar στοιχεία σε servers που είναι απομονωμένοι από εκείνους που χρησιμοποιούνται από μη-κυβερνητικούς πελάτες, και είναι εγκαταστημένοι στις ηπειρωτικές ΗΠΑ.

Στην παρουσιάση που έκανε η Google τόνισε τα κέρδη από το cloud computing: Οι εταιρίες πληρώνουν μόνο ό,τι χρησιμοποιούν, δεν πρέπει να ανησυχήσουν για τη διατήρηση servers, έχουν αυτόματα νέα χαρακτηριστικά και πρόσβαση σε υπηρεσίες από κάθε συσκευή. Επιπλέον οι ιθύνοντες της Google λένε πως οι Web-βασισμένενες υπηρεσίες προσφέρουν την “καλύτερη-στην-κλάση-ασφάλεια”.

Η εταιρία λέει πως ήδη τα Google Apps, Google Earth και άλλα επαγγελματικά προϊόντα χρησιμοποιούνται ευρέως από την κυβέρνηση αλλά και κάθε υπηρεσία υπουργείου των ΗΠΑ. Η νέα έκδοση των Google Apps είναι επίσης διαθέσιμη σε κυβερνήσεις αλλά και άλλες διοικητικές δομές: η Google λέει πως το Orlando, η Επαρχία της Columbia, το Kansas και το New Mexico είναι ήδη πελάτες των Apps – το ίδιο και η πόλη του Los Angeles, αν και είχαν αναφερθεί αρκετά… βηχάκια.

Η FISMA είναι μια ομοσπονδιακή πιστοποίηση αλλά η Google λέει πως περιμένει τα νέα να οδηγήσουν και άλλους ‘πελάτες’/κυβερνητικούς φορείς στο ταμείο…

Για τον κολοσσό του ΙΤ αυτός είναι ένας μεγάλος τείχος που γκρεμίστηκε ενώ με το επερχόμενο Chrome OS η εταιρία περιμένει να έχει ακόμη μεγαλύτερη πρόσβαση σε κυβερνητικές υπηρεσίες, καθώς όπως ξέρουμε καλά, σε κάθε χώρα το κράτος είναι ο πιο… ποθητός πελάτης!

Προφανώς η απάντηση της Microsoft θα έχει πολύ… γούστο!



πηγή:gadgetfreak.gr
Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου