Τετάρτη 21 Ιουλίου 2010

Και η Sharp μπαίνει στον χορό των e-readers


Η ιαπωνική εταιρία Sharp ανακοίνωσε ότι θα κυκλοφορήσει μια συσκευή ηλεκτρονικής ανάγνωσης ψηφιακών βιβλίων (e-reader) μέσα στο 2010, η οποία θα μπορεί εκτός από κείμενα να παρουσιάζει περιεχόμενο βίντεο και μουσικής, σε μια προσπάθεια να αποκτήσει το δικό της μερίδιο στην συνεχώς διευρυνόμενη αγορά e-readers.





Η εταιρία, σύμφωνα με τα ξένα πρακτορεία, έκανε γνωστό ότι ανανέωσε το format των αρχείων για τα ηλεκτρονικά βιβλία με τη νέας γενιάς πλατφόρμα XMDF, που αποτελεί μια πολυμεσική έκδοση του παλαιότερου format XMDF αποκλειστικά για κείμενα και ακίνητες εικόνες, το οποίο είχε δημιουργήσει η ίδια το 2001.

Όπως ανακοίνωσε, το multimedia XMDF επιτρέπει την εύκολη παρακολούθηση ψηφιακού περιεχομένου, συμπεριλαμβανομένου βίντεο και ακουστικού περιεχομένου, διευκολύνοντας έτσι τις επιλογές και δυνατότητες των εκδοτών ηλεκτρονικών βιβλίων.

Η Sharp σχεδιάζει να πουλάει σε πρώτη φάση δύο είδη e-reader που θα μοιάζουν με τα iPhone και iPad της Apple αντίστοιχα, αρχικά στην Ιαπωνία και μετά σε άλλες χώρες. Σε συνέντευξη Τύπου στο Τόκιο, εκπρόσωπος της εταιρίας δήλωσε ότι με το νέο σύστημα η Sharp θεωρεί πως μπορεί να ανταγωνιστεί με επιτυχία στην αγορά.

Ήδη η εταιρία έχει κάνει συμφωνίες με μεγάλους ιαπωνικούς εκδοτικούς οίκους και εταιρίες μέσων ενημέρωσης.
Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου