Τετάρτη 21 Ιουλίου 2010

Και νέα καταδίκη για το Pirate Bay


Διώξεων συνέχεια για το Pirate Bay, με τους υπευθύνους του διάσημου torrent tracker να έχουν μπει για τα καλά στο στόχαστρο των φορέων προστασίας των πνευματικών δικαιωμάτων. Η τελευταία εξέλιξη έρχεται από την Ολλανδία, με ένα τοπικό δικαστήριο να καταδικάζει τους Peter Sunde, Frederik Neij και Gottfrid Warg σε πρόστιμο 50.000 ευρώ ο καθένας για κάθε μέρα που παραμένει ανοικτό το site στην Ολλανδία.





Οι δικηγόροι που εκπροσώπησαν τους τρεις κατηγορουμένους ισχυρίστηκαν ότι οι πελάτες τους δεν έχουν πλέον καμία σχέση με το Pirate Bay, το οποίο έχει πουληθεί στην εταιρεία Reservella Ltd. με έδρα τις Σεϋχέλλες. Ωστόσο, η απουσία εκπροσώπων της Reservella στη δίκη, όπως επίσης και η έλλειψη παραστατικών που να αποδεικνύουν τη μεταβίβαση έπαιξαν καθοριστικό ρόλο. Επιπλέον, το λόμπι υπεράσπισης του copyright με την επωνυμία BREIN κατέθεσε στοιχεία που ανέφεραν τον Neij ως CEO της Reservella.



Η καταδικαστική απόφαση ήταν σχεδόν δεδομένη έπειτα από αυτές τις εξελίξεις στην ακροαματική διαδικασία. Βέβαια, ουδείς γνωρίζει πώς ακριβώς θα επιβληθεί στην πράξη αυτό το πρόστιμο, δεδομένου ότι ουδείς εκ των κατηγορουμένων κατοικεί στην Ολλανδία. Επίσης, η διακοπή λειτουργίας του Pirate Bay δεν είναι εφικτή μέσω μπλοκαρίσματος από τους ISPs, καθώς άλλη απόφαση δικαστηρίου αναφέρει ότι οι providers δεν είναι υπεύθυνοι για το περιεχόμενο των sites που χρησιμοποιούν οι πελάτες τους.



Με δυο λόγια, φαίνεται πως ούτε το πρόστιμο θα επιβληθεί στην πράξη, ούτε θα σταματήσει η λειτουργία του Pirate Bay.



πηγή:pc magazine
Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου