Τετάρτη 21 Ιουλίου 2010

Ένας τροποποιημένος Firefox από την Dell


Η Dell ελπίζει να κάνει την περιήγηση στο διαδίκτυο μία ασφαλέστερη εμπειρία, τόσο για επιχειρήσεις όσο και για τους home users, με την κυκλοφορία μίας τροποποιημένης έκδοσης του Firefox. Το συγκεκριμένο build θα κρατάει τα malwares κλειδωμένα μέσα στον browser, χωρίς να είναι δυνατό να μολύνουν και το υπόλοιπο λειτουργικό σύστημα. Το νέο αυτό λογισμικό θα πάρει μάλλον την ονομασία “Secure Browser” και θα είναι προϊόν της KACE, μίας εταιρείας που αγόρασε η Dell νωρίτερα αυτό το χρόνο.





Ουσιαστικά, ο Secure Browser χρησιμοποιεί μία εφαρμογή με virtualization technology που προσφέρει ένα απομονωμένο περιβάλλον στον Firefox, στον οποίο είναι ήδη εγκατεστημένα τα Adobe Flash και Reader. Αυτή η προσέγγιση ενός sandbox συστήματος, βοηθάει στην αντιμετώπιση των απειλών, πριν καν εντοπιστούν από τα anti-virus και τα anti-malware, αποφεύγοντας έτσι οποιαδήποτε αλλαγή στο σύστημα. Οι μόνες αλλαγές που θα γίνονται θα είναι στον browser, ο οποίος θα επανέρχεται εύκολα στην αρχική του κατάσταση, χάρη στο απομονωμένο περιβάλλον στο οποίο θα είναι εγκατεστημένος.

Προς το παρόν, ο Secure Browser λειτουργεί μόνο σε 32bit συστήματα. Λογικά θα πρέπει να λειτουργεί όπως ο κανονικός Firefox, μαζί με τα add-ons κτλπ. Ωστόσο οι χρήστες θα πρέπει να ξανά-κατεβάσουν και να ξανά-εγκαταστήσουν τον Dell KACE Secure Browser, αν θέλουν να επωφεληθούν από τις ενημερώσεις του λογισμικού.

Ενώ όλοι μπορούν να κατεβάσουν τον Secure Browser (75Mb) και να αρχίσουν να τον χρησιμοποιούν, οι πελάτες της Dell KACE μπορούν να κατεβάσουν ένα επιπρόσθετο πρόγραμμα που έρχεται μαζί με το K1000 Management Appliance της KACE που προσφέρει central deployment και admin control. Μία έκδοση που θα χρησιμοποιεί τον Internet Explorer θα κυκλοφορήσει αργότερα αυτό το χρόνο.



πηγή:away.gr
Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου