Παρασκευή 30 Ιουλίου 2010

Αστεροειδής Θα Καταστρέψει Την Ζωή Στη Γη?


Χωρίς να θέλω να σας ανησυχήσω, αλλά έχουμε μόνο 172 χρόνια να ζήσουμε, οπότε ότι πρόλάβουμε. Οι επιστήμονες εντόπισαν ένα αστεροειδή που αν όλα πάνε καλά (ε..., άσχημα) θα συγκρουστεί με τον πλανήτη γη το έτος 2182.



Υπάρχει 1 στις 1000 πιθανότητα ότι ο αστεροειδής , που καλείται 1999 RQ36, θα χτυπήσει στον πλανήτη. ( Ο επόμενος αστεροειδής σε πιθανότητες σύγκρουσης έχει 1 στις 250.000 πιθανότητες να χτυπήσει τον πλανήτη). Έχουν ακόμη προσδιορίσει και την ακριβή ημερομηνία που όλο αυτό θα μας κατέβει: 24 Σεπτεμβρίου 2181.

Χωρίς κάποια επιστημονική ανακάλυψη, είμαι σίγουρος ότι μέχρι τότε θα έχουμε φύγει προ πολλού, έτσι δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας.

Οι μελλοντικοί άνθρωποι , όμως θα έχουν κάτι να ανησυχούν σχετικά.

Ο 1999 RQ36 είναι μεγάλος. Πολύ μεγάλος. Οι μετρήσεις τον τοποθετούν περισσότερο από 1800 πόδια (560 μέτρα) μήκος. Αυτό είναι περίπου το μήκος πέντε σταδίων αμερικάνικου ποδοσφαίρου. Κάτι σε αυτό το μέγεθος που θα χτυπούσε στην γη σε οποιαδήποτε ταχύτητα- και θα συγκρουστεί στη γη με μεγάλη ταχύτητα- θα προκαλούσε ασφαλώς καταστροφή σε ευρεία κλίμακα.

Ίσως και μαζική εξαφάνιση της ζωής.

Βασικά αυτό που συνέβη στους δεινόσαυρους θα συνέβαινε και σε εμάς, ίσως άλλα είδη θα έβγαιναν από τις στάχτες να πάρουν την θέση μας. Αυτό θα ήταν συναρπαστικό!

Ο Δρ. Michio Kaku συχνά μιλάει για αυτού του τύπου τα σενάρια του Χόλιγουντ. Με δεδομένο ότι έχουμε αρκετό χρόνο, η καλύτερη πορεία δράσης θα ήταν να ταρακουνήσουμε τον αστεροειδή από την πορεία του. Η επίτευξη αυτού του στόχου με ότι μέσο θα είναι στην διάθεση μας, ίσως στέλνοντας ένα όχημα στην επιφάνεια του με προωθητικούς πυραύλους.

Αυτό που δεν θέλετε να κάνετε είναι να τον διαλύσετε γιατί αυτό θα έβαζε πολλαπλά καταστροφικά αντικείμενα σε πορεία σύγκρουσης με τον πλανήτη μας.
Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου