Σάββατο 24 Ιουλίου 2010

Δημιουργία ringtone για το iPhone


Επειδή στο iPhone δεν είναι όσο απλό είναι και στα άλλα κινητά να βάλεις ένα τραγούδι για ringtone(δηλαδή μόνο με το πάτημα ενός κουμπιού), είπα να γράψω έναν οδηγό για όσους έχουν συναντήσει αυτό το πρόβλημα.






Έστω οτι έχουμε το κομμένο αρχείο .mp3 που θέλουμε να βάλουμε για ήχο κλήσης (μέγιστο: 40 δευτερόλεπτα)

Ανοίγουμε το iTunes και το ρίχνουμε μέσα στην κεντρική βιβλιοθήκη που έχετε και τα υπόλοιπα κομμάτια.
Το βρίσκουμε και κάνουμε δεξί κλικ πάνω του, επιλέγουμε το "Convert Selection to AAC".




Πάμε στον κατάλογο που το iTunes αποθηκεύει τα κομμάτια που κάνει μετατροπή. Συνήθως είναι μέσα στον φάκελο "Έγγραφα/Η μουσική μου/iTunes" και πάμε στο "\iTunes Music\Unknown Artist\Unknown Album" ή όπου αλλού τα έχετε αποθηκεύσει.

  • Βρίσκουμε το αρχείο (στο παράδειγμα είναι το "what I've done" οπότε θα πούμε για αυτό).
  • Πηγαίνουμε να εμφανίσουμε τις επιλογές φακέλων ώστε να αλλάξουμε τις επιλογές εμφάνισης επεκτάσεων. Δηλαδή "Εργαλεία -> Επιλογές Φακέλων":




Θα ανοίξει το παράθυρο, πατάμε στην καρτέλα προβολή και βρίσκουμε το "απόκρυψη επεκτάσεων για γνωστούς τύπους αρχείων". Το ξετσεκάρουμε και πατάμε ΟΚ.



Κάνουμε μετονομασία το αρχείο απο .m4a που είναι τώρα σε .m4r. Δηλαδή πριν ήταν "Linkin__Park_-_What_I_ve_Done.m4a" και πλέον το κάνουμε "Linkin__Park_-_What_I_ve_Done.m4r"

Κάνουμε διπλό κλικ στο νέο μετονομασμένο αρχείο, και πλέον δημιουργήται στο iTunes ένα νέο section, το "Ringtones" το οποίο απο 'δω και στο εξής θα φιλοξενεί όλα τα ringtones που ετοιμάζουμε με αυτόν τον τρόπο.

Στο επόμενο sync του iPhone με το iTunes, θυμόμαστε στο "Ringtones Tab" να έχουμε τσεκαρισμένο το "Sync ringtones -> all"

Πάμε στο iPhone "Settings -> Sounds -> Ringtone" και διαλέγουμε κάποιο απο τα νέα μας.

Έτοιμο το νέο μας ringtone!



Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου