Σάββατο 24 Ιουλίου 2010

Η Sony ετοιμάζει το διάδοχο του Blu-ray


Μπορεί ο πόλεμος ανάμεσα στο Blu-ray και το HD-DVD να έληξε με θριαμβευτή το format της Sony, αυτό όμως δε σημαίνει ότι το Blu-ray έχει εξασφαλισμένο το θρόνο του.





Ο νέος μεγάλος αντίπαλος είναι το high definition streaming στο Internet και η Sony ετοιμάζει ήδη την απάντησή της. Οι Ιάπωνες έχουν αρχίσει να προετοιμάζουν το έδαφος για το διάδοχο του Blu-ray και οι πρώτες ενδείξεις αφήνουν πολλές υποσχέσεις.

Η Sony αναπτύσσουν αυτό τον καιρό ένα νέο είδος μπλε-μωβ laser, το οποίο διαβάζει δεδομένα από οπτικούς δίσκους με στρώματα μεγάλης πυκνότητας και μάλιστα σε εντυπωσιακές ταχύτητες. Σύμφωνα με τους τεχνικούς της εταιρείας, το νέο laser μπορεί να διαβάζει δισκάκια με την 20πλάσια χωρητικότητα από αυτή που συναντάμε στα Blu-ray τα οποία κυκλοφορούν αυτή τη στιγμή.

Κατά πάσα πιθανότητα, η Sony δε σχεδιάζει να εκθρονίσει το υπάρχον Blu-ray στο άμεσο μέλλον. Μάλλον οι Ιάπωνες ετοιμάζουν ένα format που θα μπορεί να υποστηρίζει άνετα το πρότυπο ανάλυσης 2160p (4k2k). Μια τέτοια ανάλυση είναι απαγορευτική για Internet streaming -τουλάχιστον για τα επόμενα χρόνια- οπότε η Sony θέλει να έχει το πάνω χέρι στη σούπερ-ντούπερ ανάλυση που έρχεται.



πηγή:t3mag.gr
Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου