Πέμπτη 29 Ιουλίου 2010

Ποντάρουν στους e-φόρους


Μέχρι πρόσφατα η Ευρώπη ξόρκιζε τον ηλεκτρονικό τζόγο. Με την οικονοµική κρίση ωστόσο επικράτησαν πιο πρακτικές σκέψεις. Και τώρα πολλές ευρωπαϊκές κυβερνήσεις προσανατολίζονται στη νοµιµοποίηση αυτής της δραστηριότητας ελπίζοντας να γεµίσουν τα άδεια ταµεία τους από την φορολόγησή της.






Στις Ηνωµένες Πολιτείες οι αιτιάσεις της απαγόρευσης του ηλεκτρονικού τζόγου επικεντρώνονται στον κίνδυνο του εθισµού. Στην Ευρώπη, αντίθετα, οι αντιρρήσεις εστιάζονταν στον φόβο ότι η απελευθέρωση του ηλεκτρονικού τζόγου θα κατέφερε ένα σκληρό χτύπηµα στα κρατικά µονοπώλια των τυχερών παιχνιδιών και τους διαχειριστές τους. Το γεγονός όµως ότι όλο και περισσότεροι λάτρεις του τζόγου συνδέονται στο Διαδίκτυο αντί να καθήσουν στην πράσινη τσόχα για να παίξουν κάνει πολλές ευρωπαϊκές κυβερνήσεις να προσανατολίζονται στη νοµιµοποίηση µιας ανθηρής δραστηριότητας την οποία αφενός θα µπορούν να εντάξουν σε ένα ρυθµιστικό πλαίσιο και αφετέρου να φορολογήσουν. Υπέρ αυτής της στροφής συνηγορεί επίσης το γεγονός ότι οι Ευρωπαίοι κατέχουν το µεγαλύτερο µερίδιο στον παγκόσµιο χάρτη του ηλεκτρονικού τζόγου. «Ο κόσµος παίζει ονλάιν», επισηµαίνει ο αναλυτής Ντέιβιντ Τράνκφιλντ στους «Νew Υork Τimes». «Ή θα προσπαθήσεις να θέσεις ένα πλαίσιο και να το φορολογήσεις ή ο κόσµος θα παίξει µέσω υπεράκτιων εταιρειών από τις οποίες δεν µπορείς να προσδοκάς κανένα έσοδο».
Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου