Σάββατο 24 Ιουλίου 2010

Η AMD κατεβάζει την κατανάλωση του Athlon στα 25W


Σύμφωνα με πληροφορίες από το εσωτερικό της AMD, η εταιρεία ετοιμάζεται να λανσάρει στην αγορά ένα νέο επεξεργαστή, με βασικό του πλεονέκτημα την πολύ χαμηλή κατανάλωση ρεύματος. Το νέο μοντέλο εντάσσεται στην κατηγορία των Athlon II και η πλήρης ονομασία του είναι Athlon II X2 270u. Η κατανάλωση του νέου επεξεργαστή είναι μόλις 25 watts, ένα νούμερο μικρότερο ακόμα κι από αρκετά μοντέλα για φορητούς υπολογιστές.





Ο νέος Athlon II βασίζεται στον πυρήνα Regor και βρίσκεται στο stepping C3. Οι δύο πυρήνες του είναι χρονισμένοι στα 2.0GHz, ενώ διαθέτει 2MB cache. Ο επεξεργαστής υποστηρίζει μνήμες DDR3-1333 και σύμφωνα με τις έως τώρα εκτιμήσεις θα έχει μια τιμή στην περιοχή των 150 δολαρίων. Το κόστος του είναι ιδιαίτερα υψηλό σε σχέση με άλλα μοντέλα που έχουν υψηλότερες συχνότητες και προφανώς η AMD ποντάρει στην πολύ χαμηλή κατανάλωσή του.



Ο Athlon II X2 270u απευθύνεται κατά κύριο λόγο σε κατασκευαστές HTPCs, καθώς και σε όσους θέτουν τη χαμηλή κατανάλωση στην κορυφή της λίστας προτεραιοτήτων.


πηγή:pc magazine
Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου