Τετάρτη 21 Ιουλίου 2010

Δυσαρεστημένοι με το Facebook οι χρήστες


Μπορεί το Facebook να αριθμεί περίπου 500 εκατομμύρια εγγεγραμμένους χρήστες, αυτό όμως δε σημαίνει απαραίτητα ότι το κοινό είναι ικανοποιημένο. Τουλάχιστον στις ΗΠΑ, οι χρήστες εμφανίζονται αρκετά δυσαρεστημένοι από την ιστοσελίδα της υπηρεσίας, όπως μαρτυρούν τα στοιχεία του Δείκτη Ικανοποιήσης Καταναλωτών για τις εταιρείες που εμπίπτουν στην κατηγορία E-Business.





Το Facebook συγκεντρώνει 64 πόντους (με άριστα το 100) σ' αυτή τη μέτρηση, ένα νούμερο που το καθιστά λιγότερο δημοφιλές ακόμα κι από το site της αμερικανικής εφορίας όπου υποβάλλονται ηλεκτρονικά οι φορολογικές δηλώσεις! Το Facebook βρίσκεται στα ίδια επίπεδα πελατειακής ικανοποίησης με τις αεροπορικές εταιρείες και τις εταιρείες τηλεπικοινωνιών, δύο τομείς που είχαν ανέκαθεν πολύ χαμηλό δείκτη ικανοποίησης.



Το αποτέλεσμα της έρευνας προκαλεί έκπληξη, δεδομένου ότι το Facebook είναι ο απόλυτος κυρίαρχος στα social networks. Όπως εκτιμά ο πρόεδρος της ForeSee Results, υπάρχουν τρεις βασικές αιτίες για τη δυσαρέσκεια του κοινού: η ανησυχία για τα προσωπικά δεδομένα, οι συχνές αλλαγές στο site, καθώς και η εμπορευματοποίηση του προϊόντος με τις διαφημίσεις.



Στο Δείκτη αναφέρεται επίσης ότι η μηχανή αναζήτησης της Google έχει σκορ 80, η Wikipedia 77 και το YouTube 73.


πηγή:pc magazine
Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου