Σάββατο 31 Ιουλίου 2010

Δορυφόρος... Do it yourself


Αμερικανική εταιρεία πουλά εξαρτήματα και οδηγίες για την κατασκευή μικρών δορυφόρων στη τιμή των 8.000 δολαρίων. Μεταξύ των ενδιαφερομένων συγκαταλέγονται απλοί πολίτες, πανεπιστήμια και ερευνητικά εργαστήρια, σύμφωνα με την ιστοσελίδα Discovery News.

Το πρόγραμμα που ονομάζεται TubeSat είναι το προϊόν της εταιρείας Milliron η οποία προτείνει στην πελατεία της "πακέτα" για την κατασκευή και την αποστολή στο διάστημα, ή έστω έως την εξώσφαιρα, μικρών δορυφόρων.

Η πρώτη από τις τέσσερις δοκιμαστικές πτήσεις έχει προγραμματιστεί να γίνει μέσα στον Αύγουστο.

"Μπορείς να ακούσεις τι συμβαίνει στην ιονόσφαιρα κι έτσι να πάρεις μια εικόνα για το πως είναι πραγματικά στο διάστημα. Το διάστημα είναι πολύ ενδιαφέρων χώρος και μέσω του ήχου μπορούμε να το αφουγκραστούμε" δηλώνει φανατικός οπαδός αυτών των εφαρμογών, ο οποίος παρήγγειλε τον περασμένο χρόνο ένα τέτοιο "πακέτο" που περιείχε τα βασικά εξαρτήματα ενός δορυφόρου, ηλιακούς συλλέκτες, μπαταρίες, πομπούς και δέκτες.

Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου