Τετάρτη 21 Ιουλίου 2010

Virus Report!


Τα Win 32/Conficker και INF/Autorun βρίσκονται στην κορυφή της λίστας ως οι δύο μεγαλύτερες απειλές υπολογιστών στoν κόσμο. Οι πρόσφατες αξιολογήσεις του ΤhreatSense.Net, του προηγμένου συστήματος εντοπισμού και αναφοράς κακόβουλου λογισμικού της ESET, έδειξαν ότι το Win32/Conficker κατέχει την υψηλότερη θέση στον αριθμό των συστημάτων που έχουν μολυνθεί αυτόν τον Μάιο, με ποσοστό που αγγίζει το 9,12% σε παγκόσμιο επίπεδο.






Δεύτερο κακόβουλο λογισμικό στην κατάταξη, με ποσοστό 8,06% παγκοσμίως, αποτελεί το INF/Autorun. Πρόκειται για μια παραλλαγή trojan horse που περιέχει πληροφορίες σχετικά με τα προγράμματα, τα οποία είναι σχεδιασμένα να λειτουργούν αυτόματα όταν ένας χρήστης με λογισμικό Windows συνδέει ένα USB Flash drive στον υπολογιστή του. Μάλιστα, στην Ευρώπη φαίνεται να υποσκελίζει το παραδοσιακά κυρίαρχο Conficker worm.

Το Win32/PSW.OnLineGames κατέλαβε την τρίτη θέση παγκοσμίως με μερίδιο 4,29%. Παραμένει η νούμερο ένα απειλή στην Πολωνία, αν και παρουσιάζει μια μικρή κάμψη σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Στην έκτη θέση, για το μήνα Μάιο, βρίσκεται το Win32/Sality με σχετικά υψηλό ποσοστό της τάξεως του 1,36%. Σε αυτήν την περίπτωση μιλάμε για ένα πολυμορφικό ιό που μολύνει τα αρχεία των Windows με επέκταση .SCR ή .EXE και τερματίζει διαδικασίες που έχουν να κάνουν με την ασφάλεια του υπολογιστή και την ανίχνευση απειλών.


πηγή:pc master
Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου