Τρίτη 27 Ιουλίου 2010

Η Yahoo Ιαπωνίας επιλέγει... Google!


Στην αρχή επρόκειτο απλά για μία φήμη που βρισκόταν στη σφαίρα της φαντασίας. Το ρεπορτάζ έλεγε ότι η Yahoo Ιαπωνίας εξέταζε σοβαρά το ενδεχόμενο να χρησιμοποιήσει την τεχνολογία της Google για τη μηχανή αναζήτησης που διατηρεί στη Χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου. Κι εκεί που όλοι ήταν βέβαιοι ότι επρόκειτο για ένα εξωπραγματικό σενάριο, οι δύο εταιρείες εξέδωσαν ανακοινώσεις επιβεβαιώνοντας τη συνεργασία τους.





Η συμφωνία των δύο εταιρειών προβλέπει ότι η Google θα παρέχει στη Yahoo Ιαπωνίας τους αλγορίθμους της για τη μηχανή αναζήτησης. Επίσης, η Google θα δώσει και την τεχνολογία της για τις διαφημίσεις, με τα έσοδα να καταλήγουν σε αμφότερες της εταιρείες.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η Yahoo Ιαπωνίας δεν βρίσκεται υπό τον πλήρη έλεγχο της αμερικανικής Yahoo, καθώς η τελευταία έχει ποσοστό ιδιοκτησίας μόλις 35% στην ιαπωνική επιχείρηση. Η νέα συμφωνία θα δώσει στη Google τη δυνατότητα να ελέγξει το 86% των αναζητήσεων στην Ιαπωνία. Βέβαια, κάτι τέτοιο δεν αρέσει καθόλου στη Microsoft, η οποία δεν αποκλείεται να κινηθεί νομικά εγείροντας ζήτημα ανταγωνισμού στην ιαπωνική αγορά.




πηγή:pc magazine
Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου