Παρασκευή 23 Ιουλίου 2010

Η Ινδία κατασκευάζει το φθηνότερο laptop του κόσμου


Ο υπουργός Ανάπτυξης Ανθρώπινου Δυναμικού της Ινδίας, Kapil Sibal, ανακοίνωσε αυτή τη βδομάδα ένα νέο φορητό υπολογιστή, ο οποίος βασίζεται στην ιδέα του one laptop per child (OLPC) και προορίζεται να καλύψει τις ανάγκες μαθητών και φοιτητών. Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργού, το νέο laptop είναι ένας πλήρης υπολογιστής με κόστος που δεν ξεπερνά τα 30 ευρώ.





Το ινδικό laptop περιλαμβάνει μεταξύ άλλων οθόνη αφής και είναι εξοπλισμένο με λειτουργικό σύστημα Linux. Δεν έχουν γίνει ακόμα γνωστές οι λεπτομέρειες για τις τεχνικές του προδιαγραφές, ωστόσο η τιμή του δεν αφήνει και πολλά περιθώρια για τεχνολογίες αιχμής. Μάλιστα, η ινδική κυβέρνηση θέλει να ρίξει ακόμα περισσότερο την τιμή του με τον καιρό και να στοιχίζει κάτω από 10 δολάρια!



Το νέο laptop θα αρχίσει να διατίθεται σε πανεπιστήμια της Ινδίας από το 2011. Η χώρα των 1,2 δισ. κατοίκων κάνει μεγάλες προσπάθειες να μειώσει τα ποσοστά αναλφαβητισμού και οι αξιωματούχοι της υποστηρίζουν ότι το ποσοστό έχει πέσει στο 36%, ωστόσο μελέτες αποκαλύπτουν ότι οι περισσότεροι μαθητές δυσκολεύονται ακόμα και να γράψουν το όνομά τους.



πηγή:pc magazine
Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου