Παρασκευή 30 Ιουλίου 2010

Δυνατότητες κινητής τηλεφωνίας σε νέα Laptop


Aρκετούς νέους φορητούς υπολογιστές που χαρακτηρίζονται από την ενσωματωμένη δυνατότητα για πρόσβαση στο Διαδίκτυο μέσω δικτύου HSDPA αλλά και συστήματα που απευθύνονται σε επιχειρήσεις και χρησιμοποιούν την τεχνολογία vPro της Intel, έχει ξεκινήσει να διαθέτει στην ελληνική η Fujitsu Siemens Computers.

mH γερμανο-ιαπωνική εταιρεία εκτιμά ότι τα νέα προϊόντα, τα οποία παρουσιάστηκαν την περασμένη εβδομάδα στους εκπροσώπους των ελληνικών μέσων ενημέρωσης, θα της επιτρέψουν να διατηρήσει τους υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης που έχει τα τελευταία τρίμηνα. Σημειώνεται ότι το γ τρίμηνο του 2006, σύμφωνα με την IDC, η Fujitsu Siemens παρουσίασε ετήσιο ρυθμό ανάπτυξης 18,8% και το μερίδιο στο σύνολο της αγοράς υπολογιστών ανήλθε σε 7,7%.

Στους φορητούς υπολογιστές, η Fujitsu Siemens δείχνει να πιστεύει ότι η ενσωμάτωση της δυνατότητας για πρόσβαση στο Διαδίκτυο και σε Intranets μέσω δικτύων κινητής τηλεφωνίας και δη τεχνολογίας HSDPA είναι μία τάση που θα κυριαρχήσει στο μέλλον. Γι αυτό και αρκετά από τα νέα μοντέλα της, όπως τα Lifebook Q2010, T4215 και E8210 αλλά και το Celsius H240, διατίθενται με ενσωματωμένη τη συγκεκριμένη δυνατότητα. Aντίστοιχα χαρακτηριστικά θα έχουν και τα περισσότερα νέα φορητά συστήματα που θα ανακοινωθούν το 2007.

Aπό την άλλη πλευρά, τα νέα μοντέλα της σειράς επαγγελματικών προσωπικών υπολογιστών ESPRIMO, E5916 (small form factor) και P5916 (microtower) συνδυάζουν τα οφέλη της τεχνολογίας Intel vPro και μιας σειράς εφαρμογών που έχει αναπτύξει η Fujitsu Siemens Computers και προσφέρουν απλοποίηση της διαχείρισης του συστήματος (μειώνοντας το κόστος εγκατάστασης και διαχείρισης), χαρακτηριστικά ασφαλείας και εξοικονόμηση ενέργειας. Για παράδειγμα, η εφαρμογή DeskView Load, επιτρέπει την διάθεση των υπολογιστών με προεπιλεγμένη συγκρότηση (preconfigured) από το εργοστάσιο και την παράδοση με εγκατεστημένα πακέτα λογισμικού.
Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου