Παρασκευή 23 Ιουλίου 2010

Το digital download ανεβαίνει!


Εδώ και αρκετά χρόνια πλανάται στον αέρα η άποψη ότι μία ημέρα θα έρθει η εποχή που το digital downloading θα αντικαταστήσει τη παραδοσιακή μορφή της αγοράς ενός τίτλου από το ράφι ενός καταστήματος.





Τελικά, αυτή η εποχή δεν φαίνεται να βρίσκεται και πολύ μακριά, καθώς σύμφωνα με πρόσφατα στοιχεία που είδαν το φως της δημοσιότητας μέσα στο 2009 21,3 εκατομμύρια PC games έγιναν download μέσω της ψηφιακής διανομής, ενώ αντίστοιχα 23.5 εκατομμύρια αγοραστήκαν από τα καταστήματα. Σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία, η πτωτική πορεία των προϊόντων που διατίθενται μέσω του παραδοσιακού τρόπου διανομής δεν είναι πρόσφατο φαινόμενο, καθώς παρατηρείται εδώ και αρκετές χρονιές. Οι ιστοσελίδες ψηφιακής διανομής που σημείωσαν τις υψηλότερες πωλήσεις αυτές είναι η steampowered.com, η Direct2Drive.com, η Blizzard.com, η EA.com και τέλος η worldofwarcraft.com (με βάση αυτά τα αποτελέσματα μπορείτε πολύ εύκολα να καταλάβετε ότι η Blizzard κυριαρχεί και στην on-line πώληση προϊόντων). Επίσης, στο τομέα του casual gaming, οι μεγαλύτερες πωλήσεις σημειώθηκαν μέσω των Bigfishgames.com, Pogo.com, Gamehouse.com, iWin.com και Realarcade.com. Όπως μπορούμε να συμπεράνουμε οι εποχές αλλάζουν και όλα δείχνουν ότι το μέλλον των πωλήσεων video games θα είναι ηλεκτρονικό!


πηγή:pc master
Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου