Σάββατο 31 Ιουλίου 2010

Η Bugatti Veyron 16.4 Super Sport Σπάει Το Ρεκόρ Ταχύτητας


Ο Γερμανικής ιδιοκτησίας κατασκευαστής υπεραυτοκινήτων, μόλις έθεσε το νέο ρεκόρ ταχύτητας στην ξηρά, για αυτοκίνητα παραγωγής.

Η Veyron 16.4 Super Sport πέτυχε να πιάσει την εκπληκτική ταχύτητα των 431 χιλιομέτρων ανά ώρα (267,8 μίλια), βελτιώνοντας το ρεκόρ που κατείχε το SSC Ultimate Aero από το 2007 κατά σχεδόν 19 χιλιόμετρα (11,7 μίλια).
Ακόμα και αν δε γνωρίζετε τίποτα από αυτοκίνητα, πρέπει να παραδεχτείτε ότι αυτό είναι πολύ εντυπωσιακό.

Οι μηχανικοί της Bugatti δεν περίμεναν να υπερβούν τα 425 χαω (264 μίλια), αλλά ο τέλειος καιρός και οι συνθήκες που επικρατούσαν στην πίστα φρόντισαν να τους διαψεύσουν ευχάριστα.

Την υψηλότερη τελική ταχύτητα την έπιασε φυσικά η 16.4 SS ταξιδεύοντας με ούριο άνεμο στην πίστα της Γερμανίας.

Και φυσικά οι άνθρωποι του βιβλίου των ρεκόρ Guinness ήταν παρόντες για να επιβεβαιώσουν τα πάντα. Δεν ξέρω τι μουσική άκουγε ο οδηγός της Bugatti Pierre-Henri Raphanel καθώς έσπαγε το ρεκόρ, αλλά μάλλον θα ήταν κάποιο γρήγορο κομμάτι.

Ο κινητήρας του τέρατος παράγει 1200 άλογα και 1500 Nm ροπή, αλλά η τελική της ταχύτητα περιορίζεται ηλεκτρονικά σε “μόνο” 415 χιλιόμετρα για τους “φυσιολογικούς” χρήστες, για να προστατευτούν τα ελαστικά.

Δε χρειάζεται φυσικά να αναφέρουμε ότι πρέπει να είσαι Ρώσος “πετρελαιάς” για να μπορείς να την αγοράσεις, αλλά ελπίζω η Turn 10 να κάνει διαθέσιμο το μοντέλο (με το ίδιο χρώμα και τα πάντα) στο επόμενο πακέτο του Forza Motorsport 3, για να το οδηγήσουμε και οι υπόλοιποι (ήδη υπάρχει η κανονική έκδοση της Veyron 16.4 στο παιχνίδι).
Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου