Τρίτη 1 Ιουνίου 2010

Πάνω από 7% το μερίδιο αγοράς του Google Chrome


Η αρχή κάθε μήνα προσφέρεται για συγκρίσεις και συμπεράσματα σχετικά με τα μερίδια αγοράς των κορυφαίων browsers της αγοράς. Τα δεδομένα που συνέλεξε η εταιρεία Net Applications δείχνουν ότι ο μεγάλος κερδισμένος για το μήνα Μάιο δεν είναι άλλος από τον Chrome της Google, ο οποίος ξεπέρασε το 7% στο συνολικό μερίδιο αγοράς, "κλέβοντας" χρήστες από τους δύο μεγάλους browsers.




Πιο συγκεκριμένα, το μερίδιο του Chrome για τον Μάιο υπολογίζεται στο 7,05%, συνεπώς μιλάμε για κέρδη περίπου 1% από τον περασμένο Μάρτιο. Οι ειδικοί υποστηρίζουν ότι οι ρυθμοί ανάπτυξης θα παραμείνουν περίπου ως έχουν, οπότε ο Chrome αναμένεται να περάσει το 10% μέχρι το Δεκέμβριο.



Κατά τα λοιπόν, ο Internet Explorer της Microsoft συνεχίζει να χάνει έδαφος αργά αλλά σταθερά, με το μερίδιό του να διαμορφώνεται στο 59,7%. Παράλληλα, ο Firefox της Mozilla είχε κι αυτός ελαφρά μείωση, με μερίδιο 24,35%, έναντι 24,6% τον Απρίλιο. Τέλος, ο Safari της Apple είχε ανεπαίσθητη άνοδο, σκαρφαλώνοντας στο 4,77% από το 4,72% του Απριλίου.




πηγή:pc magazine
Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου