Τετάρτη 16 Ιουνίου 2010

Adobe Photoshop Lightroom 3


Η Adobe Systems Incorporated (Nasdaq:ADBE) παρουσιάζει το νέο Adobe Photoshop Lightroom 3 για Windows και Macintosh, απαραίτητη λύση για φωτογράφους προκειμένου να μειώσουν το χρόνο οργάνωσής και παρουσίασης των φωτογραφιών τους από μια εφαρμογή. Το Lightroom 3, που παρουσιάστηκε σε μορφή ΒΕΤΑ για πρώτη φορά τον Οκτώβριο του 2009, αποτελεί μια νέα αρχιτεκτονική που χειρίζεται καλύτερα μεγάλες βιβλιοθήκες εικόνων και παρέχει μια ακαταμάχητη μηχανή επεξεργασίας με μείωση θορύβου και βελτιωτικά εργαλεία για να επιτευχθεί πολύ υψηλή ποιότητα εικόνας. Το Lightroom 3 (64-bit) περιλαμβάνει νέα στοιχεία που βελτιώνουν τη ροή εργασιών και επιτρέπουν να μοιράζονται οι εικόνες με δημιουργικούς τρόπους, συμπεριλαμβανομένων αρχείων DSLR video files και απευθείας λήψεις από επιλεγμένες κάμερες.





"Καταγράφηκαν περισσότερα από 600,000 downloads του Lightroom 3 public beta, που μας έδωσαν πολύτιμα σχόλια από μια κοινότητα παθιασμένων επαγγελματιών και μη φωτογράφων," δήλωσε ο Kevin Connor, vice president of product management for Digital Imaging της Adobe. "Ο ανοιχτός διάλογος με τους πελάτες μας, μας έδωσε τη δυνατότητα να βελτιώσουμε περαιτέρω το Lightroom και να προσφέρουμε τα καλύτερα εργαλεία για παραγωγή εικόνων υψηλής ποιότητας. Μας δίνει χαρά να βλέπουμε με πόση ανυπομονησία περίμενε ο κόσμος την τελική έκδοση, προκειμένου να αξιοποιήσουν όλα τα νέα χαρακτηριστικά, στην ανάπτυξη των οποίων συνέβαλλαν και οι ίδιοι."

Η διαδικασία της Public Beta τελειοποιεί τα νέα χαρακτηριστικά του Lightroom 3

Αναδομημένο από τη βάση του για να είναι εντυπωσιακά γρήγορο και να ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις των χρηστών, το Lightroom 3 εξασφαλίζει καλύτερη εμπειρία για τους φωτογράφους. Οι εικόνες φορτώνονται σχεδόν αμέσως και η διαδικασία φόρτωσης έχει αλλάξει για να είναι πιο ενδιαφέρουσα, με επιπλέον δυνατότητες preview και επιλογές για γρήγορη πρόσβαση των χρηστών στις εικόνες. Προκειμένου να βοηθήσει τη ροή εργασιών των φωτογράφων και να προσαρμοστεί στις συνεχώς μεταβαλλόμενες ανάγκες τους, το Lightroom 3 τώρα επιτρέπει στους χρήστες να εισάγουν και να διαχειρίζονται αρχεία DSLR video, καθώς και απευθείας λήψεις από ψηφιακές κάμερες Nikon και Canon.



Νέα φωτογραφικά εργαλεία βοηθούν τους φωτογράφους να αξιοποιούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τις φωτογραφίες τους. Τα επαναστατικά εργαλεία Luminance και Color Noise Reduction παράγουν καθαρότερες εικόνες από υψηλό ISO ή or underexposed images ενώ διατηρούν τις λεπτομέρειες. Το περιζήτητο χαρακτηριστικό Automatic Lens Correction μπορεί να βελτιώσει σημαντικά το αποτέλεσμα από οποιοδήποτε φακό επιτρέποντας στους χρήστες να εφαρμόζουν προφίλ που βελτιώνουν ανεπιθύμητες γεωμετρικές διαφοροποιήσεις, χρωματικές αποκλίσεις και παραμορφώσεις από τους φακούς. Οι χρήστες έχουν πλέον ένα ενισχυμένο εργαλείο για τέλεια κάθετη και οριζόντια προοπτική, επιπλέον επιλογές για φωτογραφικά στυλ και τρία παράλληλα vignette styles και ένα Grain effect για να φαίνονται πιο φυσικές οι εικόνες.

Το Lightroom 3 επεκτείνει την προβολή εικόνων

Οι επιλογές προβολής εικόνων έχουν επίσης ενισχυθεί σε αυτή την έκδοση, με νέες δυνατότητες για προβολή εικόνων σε online sharing sites. Οι χρήστες Flickr® τώρα έχουν τη δυνατότητα να συγχρονίζουν τους λογαριασμούς στο Lightroom με ένα κλικ και η ενσωμάτωση σε άλλα online photo sharing sites μπορεί να γίνεται μέσω ανεξάρτητων plug-ins. Τα προσαρμόσιμα print layouts εξασφαλίζουν μεγαλύτερο έλεγχο στην παρουσίαση των τελικών εικόνων από τους φωτογράφους και τα νέα χαρακτηριστικά watermarking με επιλογές για αλλαγή κειμένου, μεγέθους, τοποθεσίας και στυλ δίνουν στους επαγγελματίες και τους λάτρεις της φωτογραφίας ευελιξία για branding των εικόνων. Το Lightroom 3 τώρα διαθέτει επιπλέον τη δυνατότητα δημιουργίας slideshows ως αρχεία video με την επιλογή προσθήκης ήχου και τίτλων.

Επιπλέον πληροφορίες για τα χαρακτηριστικά των προϊόντων, αναβαθμίσεις, τιμοκαταλόγους και εκδόσεις σε άλλες γλώσσες είναι διαθέσιμα στη διεύθυνση www.adobe.com/products/photoshoplightroom.

Γίνετε μέλος της κοινότητας Lightroom στο Facebook (www.facebook.com/lightroom) και το Twitter (http://twitter.com/lightroom).


πηγή:pc magazine
Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου