Δευτέρα 7 Ιουνίου 2010

Ένα χρόνο λειτουργίας έκλεισε το Bing


Ένα χρόνο μετά τον ανασχεδιασμό της μηχανής αναζήτησης της Microsoft, το Bing έχει παρουσιάσει πρόοδο σε ότι αφορά το μερίδιο αγοράς αλλά και τη διαφημιστική δαπάνη που επενδύουν οι επιχειρήσεις. Ωστόσο, δε φαίνεται να επηρεάζει τις επιδόσεις του γίγαντα της αγοράς αναζήτησης, Google.





Τα στοιχεία από τρεις εταιρείες μετρήσεων, δείχνουν ότι η Microsoft έφτασε μερίδιο αγοράς 11,8% στις αναζητήσεις για τον Απρίλιο, ποσοστό αυξημένο σε σχέση με το 8% του Μαΐου 2009. Επιπλέον, το Bing χρησιμοποιήθηκε στο 9,43% των αναζητήσεων στις ΗΠΑ. Αξιοσημείωτο είναι ωστόσο το γεγονός ότι αυτή η αύξηση φαίνεται να πραγματοποιείται εις βάρος της Yahoo, ενώ δεν επηρέασε τις επιδόσεις της Google. Για την ίδια χρονική περίοδο, τα στοιχεία δείχνουν απώλεια μεριδίου για τη μηχανή αναζήτησης της Yahoo της τάξης του 2,4%.

Παρόμοια εικόνα εμφανίζεται και σε ότι αφορά τα διαφημιστικά έσοδα. Τα στοιχεία της Efficient Provider, δείχνουν αύξηση του μεριδίου της Bing από 3,8% το δεύτερο τρίμηνο του 2009, σε 7% το πρώτο τρίμηνο του 2010. Αντίθετα, το μερίδιο της Yahoo μειώθηκε από 21,3% σε 17,8% για την ίδια περίοδο. Το μερίδιο της Google παρέμεινε ουσιαστικά σταθερό, σημειώνοντας μικρή αύξηση 0,4%.

Πάντως, ξεχωριστή έκθεση που δημοσιεύτηκε τον Μάρτιο, έδειξε ότι οι μικρές επιχειρήσεις φαίνεται να έχουν αποτελεσματικότερη επιστροφή επένδυσης στις Bing και Yahoo σε σχέση με τη Google, αφού αυξήθηκαν σημαντικά τα click-through rates των δύο μηχανών τα δύο τελευταία χρόνια, το ποσοστό δηλαδή των χρηστών που κάνουν κλικ σε μια διαφήμιση που εμφανίζεται στην οθόνη τους.
Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου