Σάββατο, 5 Ιουνίου 2010

Η συσκευή που φορτίζει… μόνη της!


Η Nokia φαίνεται ότι ανέπτυξε μια νέα τεχνική για την ασύρματη φόρτιση των φορητών συσκευών
Τα τελευταία χρόνια, τα μικρά gadgets με μπαταρία έχουν ανοίξει το δρόμο στο φορητό computing. Η ανάγκη, όμως, για συνεχή επαναφόρτιση αποτελεί ένα ουσιαστικό μειονέκτημα που δεσμεύει σημαντικά τους χρήστες.

Ωστόσο, η τεχνολογία εξελίσσεται με ταχύτατους ρυθμούς και η Nokia είναι η εταιρεία που ανέπτυξε ένα νέο, ασύρματο τρόπο φόρτισης της μπαταρίας των μικρών φορητών συσκευών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η εταιρεία δουλεύει πάνω σε μια νέα συσκευή, η οποία θα χρησιμοποιεί την κινητική ενέργεια προκειμένου η μπαταρία της να είναι συνεχώς φορτισμένη. Κάτι τέτοιο σημαίνει ότι όταν ο κάτοχός του κινείται, η μπαταρία αντλεί ενέργεια την οποία και παράλληλα αποθηκεύει.

Όπως έγινε γνωστό κατά την παρουσίαση της Nokia, η πατέντα θα μπορεί να εφαρμοστεί σε ποικίλες συσκευές όπως κινητά τηλέφωνα, Mp3 players και άλλα.

Η εταιρεία δεν παρείχε περαιτέρω λεπτομέρειες σχετικά με την εν λόγω τεχνολογία, ενώ δεν γνωστοποίησε πότε ευελπιστεί να γίνει εμπορικό προϊόν.

πηγή:pcw.gr
Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου