Παρασκευή 18 Ιουνίου 2010

Αναμετρήσεις ρομποτικών…μαχητών στη Νότια Κορέα


Κατευθείαν σε ιστορία από τις σελίδες της επιστημονικής φαντασίας (και, πιο συγκεκριμένα, ιαπωνικών κόμικ και κινουμένων σχεδίων) παραπέμπει το επερχόμενο τουρνουά Τάε Κβον Ντο το οποίο ανακοινώθηκε στη Νότια Κορέα, στο οποίο οι μαχητές που θα έρθουν αντιμέτωποι θα είναι ρομποτικοί.





Τα αποκαλούμενα Taekwon Robots θα αναμετρηθούν στο πλαίσιο ενός διεθνούς τουρνουά που διοργανώνεται από το υπουργείο Γνώσης/ Οικονομίας και την επαρχία Γκιεονγκί.

Το τουρνουά θα λάβει χώρα τον Οκτώβριο. Οι «μαχητές» θα αντιλαμβάνονται τις κινήσεις των αντιπάλων τους με αισθητήρες, και θα προβαίνουν σε αντιδράσεις βάσει των ληφθέντων δεδομένων. Οι κανόνες που θα διέπουν τις αναμετρήσεις τους θα είναι οι ίδιοι με αυτούς σε αγώνες μεταξύ ανθρώπων- τρεις γύροι, των τριών λεπτών, με τρεις κριτές.

Το Τάε Κβον Ντο, η παραδοσιακή κορεάτικη πολεμική τέχνη, έχει γίνει δημοφιλές παγκοσμίως - ειδικά μετά το 2000, έτος που συμπεριλήφθηκε στα ολυμπιακά αθλήματα.

«Ένας από τους στόχους του τουρνουά είναι να προωθήσει το Τάε Κβον Ντο, επιδεικνύοντας τις κινήσεις και τεχνικές του με ρομπότ υψηλής τεχνολογίας» δήλωσε εκπρόσωπος του υπουργείου.

Τα ρομπότ θα είναι λιγότερο ικανά από τους ανθρώπους μαχητές αρχικά, «αλλά αυτό θα αλλάξει με το πέρασμα του χρόνου» είπε ο Ρο Σουνγκ Σου, ερευνητής του Κορεατικού Ινστιτούτου Υψηλής Τεχνολογίας και Επιστημών.

Τα ρομπότ θα κατασκευαστούν από το Ινστιτούτο και θα προγραμματιστούν από φοιτητές πανεπιστημίων.
Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου