Παρασκευή 18 Ιουνίου 2010

Ψηφιακή Αττική


Ξεκίνησε από σήμερα η ψηφιακή μετάδοση των ιδιωτικών καναλιών εθνικής εμβέλειας και στην Αττική.
Το πέρασμά της στην ψηφιακή εποχή έκανε σήμερα η Αττική, αφού ξεκίνησε από το πρωί η μετάδοση των εθνικών ιδιωτικών καναλιών στο νέο σήμα.




Καθώς φαίνεται, όλο και περισσότεροι είναι αυτοί που εγκαταλείπουν σταδιακά την αναλογική τηλεόραση για τα οφέλη της ψηφιακής, με λειτουργίες όπως καθαρότερος ήχος και εικόνα αλλά και ποικίλες διαδραστικές υπηρεσίες. Προκειμένου, βέβαια, να μπορούν να απολαύσουν οι τηλεθεατές την ψηφιακή εμπειρία, το μόνο που θα χρειαστεί να κάνουν είναι να αγοράσουν και να εγκαταστήσουν τον κατάλληλο αποκωδικοποιητή. Το πρωτόκολλο που χρησιμοποιείται είναι το MPEG-4.

Τα ιδιωτικά κανάλια που θα εκπέμπουν πλέον στο νέο σήμα είναι Mega, ANT1, Alpha, Star, ΣΚΑΙ και Μακεδονία.

Η μετάβαση στο ψηφιακό σήμα ξεκίνησε σήμερα από τα κέντρα εκπομπής της Αίγινας και του Υμηττού, ενώ αναλογικά τα κανάλια θα συνεχίσουν να μεταδίδονται μόνο από το κέντρο Υμηττού. Το αναλογικό σήμα που εκπέμπεται από την Αίγινα πρόκειται σύντομα να διακοπεί. Σύμφωνα με τις οδηγίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η μετάβαση στο ψηφιακό σήμα θα πρέπει να ολοκληρωθεί έως το 2012.

Έτσι από σήμερα, στους δήμους Βουλιαγμένης, Βούλας, Γλυφάδας και Περάματος οι τηλεθεατές θα έχουν πλέον τη δυνατότητα να λαμβάνουν ψηφιακό σήμα.


πηγή:pcw.gr

Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου