Παρασκευή 18 Ιουνίου 2010

Νέος driver, καλύτερες επιδόσεις για τις κάρτες της ATI


Η AMD ανακοίνωσε τη διάθεση του νέου driver Catalyst για τις κάρτες γραφικών με το λογότυπο της ATI. Το πακέτο Catalyst 10.6 διατίθεται από την επίσημη ιστοσελίδα της AMD και όπως πάντα υπάρχουν εκδόσεις για 32-bit και 64-bit. Η σημαντικότερη αλλαγή σε σχέση με τις προηγούμενες εκδόσεις είναι η αξιοποίηση των ειδικών χαρακτηριστικών του Flash 10.1.




Η έκδοση Flash 10.1 κυκλοφόρησε πριν από λίγες μέρες και επιτρέπει μεταξύ άλλων τη χρησιμοποίηση της GPU για την αναπαραγωγή video. Ο νέος driver της AMD έρχεται να υποστηρίξει την τεχνολογία αυτή, στις σειρές καρτών Radeon HD 3000, 4000 και 5000.



Ο Catalyst 10.6 ελαχιστοποιεί τα block artifacts στα videos χαμηλής ανάλυσης μέσω του video de-blocking και μειώνει τυχόν ενοχλητικούς ήχους μεσαίων και υψηλών συχνοτήτων στα videos υψηλής συμπίεσης. Τα δύο τελευταία υποστηρίζονται στις κάρτες της σειράς Radeon HD 5000.



Από εκεί και πέρα, ο Catalyst 10.6 περιλαμβάνει τις συνήθεις βελτιώσεις σε παιχνίδια. Έτσι, στο νέο πακέτο βρίσκουμε fixes για τα Crysis Warhead, DiRT2, Company of Heroes, Alien vs. Predator και Wolfenstein.



Τέλος, υποστηρίζονται τα πρότυπα OpenGL 4.0 και OpenGL 3.3, με το πρώτο να αφορά μόνο τις κάρτες της σειράς Radeon HD 5000.
Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου