Πέμπτη 17 Ιουνίου 2010

Συγχώνευση Fujitsu - Toshiba στην κινητή τηλεφωνία


Η Toshiba και η Fujitsu, δύο από τις μεγαλύτερες εταιρείες της τεχνολογικής αγοράς, ανακοίνωσαν τη συγχώνευση των τμημάτων κινητής τηλεφωνίας, δημιουργώντας έτσι τη δεύτερη μεγαλύτερη εταιρείας κατασκευής κινητών τηλεφώνων στην Ιαπωνία.




Οι δύο εταιρείες αποφάσισαν να ενώσουν τις δυνάμεις για την ενίσχυση κυρίως της παραγωγής έξυπνων κινητών. Η Toshiba θα μεταφέρει εξ’ ολοκλήρου το σχετικό τμήμα σε μια νέα εταιρεία που θα ξεκινήσει τη λειτουργία της τον Οκτώβριο, στην οποία η Fujitsu θα αγοράσει την πλειοψηφία των μετοχών.

«Συνδυάζοντας την τεχνογνωσία και την τεχνολογική ισχύ, οι δύο εταιρείες σκοπεύουν να ενισχύσουν τις δυνατότητες τους στην αγορά των κινητών τηλεφώνων, ενδυναμώνοντας ταυτόχρονα την επιχειρηματική τους αποτελεσματικότητα», αναφέρει η κοινή ανακοίνωση των δύο εταιρειών.

Η κίνηση αυτή θα μπορούσε να δημιουργήσει τον δεύτερο μεγαλύτερο κατασκευαστή κινητών τηλεφώνων στην Ιαπωνία, με μερίδιο αγοράς 18,7%, πίσω από τη Sharp, που κατέχει αυτή τη στιγμή το 26,2% της αγοράς. Η Fujitsu κατασκευάζει συσκευές για την μεγαλύτερη εταιρεία κινητής τηλεφωνίας στη χώρα, NTT DoCoMo.

H Toshiba από την άλλη, παρέχει συσκευές στη δεύτερη μεγαλύτερη εταιρεία, την KDDI, αν και δίνει κάποιες συσκευές και στην DoCoMO και την Softbank.
Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου