Σάββατο 12 Ιουνίου 2010

Τα «αστεία» της Microsoft προς την Google


Η Microsoft Europe χρησιμοποίησε το twitter προκειμένου να χλευάσει το νέο background χαρακτηριστικό της Google






Η Microsoft Europe ανάρτησε στο twitter ένα σχόλιο προκειμένου να χλευάσει το νέο χαρακτηριστικό στη μηχανή αναζήτησης της Google, που επιτρέπει την προσθήκη εικόνας στο background της search engine.

To tweet ανέφερε: «We’ve lost a background image. If fund please return to bing.com» -χάσαμε μια background εικόνα. Αν βρεθεί παρακαλούμε να επιστραφεί στο bing.com.

Για όσους δεν γνωρίζουν, η Google είχε πρόσφατα διαθέσει ένα νέο χαρακτηριστικό που παρείχε τη δυνατότητα διαμόρφωσης του background στην κεντρική σελίδα της μηχανής αναζήτησής της. Η Google αναβάθμισε πρόσφατα τη search engine, όπου εμφανιζόταν ένα δοκιμαστικό background και απεικόνιζε μια εικόνα με τουλίπες. Στόχος της εταιρείας ήταν οι χρήστες να προσέξουν την αλλαγή.

Καθώς φαίνεται την αλλαγή σίγουρα πρόσεξε η ομάδα της Microsoft Europe, που έσπευσε να κάνει καυστικά σχόλια. Ο Ashley Highfeild, MD της Microsoft UK, έγραψε σε ένα tweet «η μίμηση είναι η πιο ειλικρινής μορφή κολακείας: μια συγκεκριμένη μηχανή αναζήτησης ανέβασε την ίδια εικόνα (με τις τουλίπες) που είχε ήδη χρησιμοποιηθεί στο Bing».

Η διακωμώδηση βέβαια δεν πρόκειται να κρατήσει πολύ αφού, όπως φαίνεται, η Google δεν θα χρησιμοποιεί πλέον το συγκεκριμένο χαρακτηριστικό μετά από παράπονά που εκφράστηκαν από χρήστες. Για τον λόγο αυτό, η Google απενεργοποίησε το χαρακτηριστικό –τουλάχιστον προς το παρόν.


πηγή:pcw.gr
Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου