Τετάρτη 16 Ιουνίου 2010

Η News Corp. εξαγόρασε την Skiff


Η News Corporation ανακοίνωσε την εξαγορά της Skiff, μία πλατφόρμας ηλεκτρονικής ανάγνωσης που έχει αναπτύξει η Hearst Corp., αλλά και την επένδυση στην Journalism Online, την εταιρεία που αναζητά τρόπους με τους οποίους οι οργανισμοί ειδήσεων μπορούν να πραγματοποιήσουν έσοδα από τις δραστηριότητες τους στο Διαδίκτυο.




«Οι σημερινές εξελίξεις φανερώνουν τη δέσμευση της News Corporation για τη δημιουργία υγιών επιχειρηματικών μοντέλων που θα υποστηρίξουν τη δημοσιογραφία σε μια περίοδο προκλήσεων για την αγορά μας», δήλωσε χαρακτηριστικά ο επικεφαλής του ψηφιακού τμήματος της εταιρείας, Τζον Μίλερ. «Τόσο το Skiff όσο και η Journalism Online υπηρετούν ως βασικά συστατικά της στρατηγικής μας για τη μεταμόρφωση της εκδοτικής αγοράς και την εξασφάλιση παραγωγής υψηλής ποιότητας περιεχομένου για τους καταναλωτές».

Την ώρα που τα διαφημιστικά έσοδα συρρικνώνονται και η κυκλοφορία των εντύπων μειώνεται, οι εκδότες στις ΗΠΑ επιδιώκουν να διαμορφώσουν ένα ευνοϊκό μέλλον μέσα από τις ηλεκτρονικές συσκευές και τους e-readers. Το μεγάλο αφεντικό της News Corporation, Ρούπερτ Μέρντοχ, έχει ανακοινώσει εδώ και καιρό τα σχέδια του για την επί πληρωμή πρόσβαση των χρηστών στις ιστοσελίδες των τίτλων της εταιρείας. Η Wall Street Journal, εφαρμόζει εδώ και καιρό συνδρομητικό μοντέλο για πρόσβαση στο online περιεχόμενο της, ενώ οι Times και Sunday Times θα είναι οι πρώτες βρετανικές εφημερίδες που θα εφαρμόσουν μοντέλα χρέωσης των επισκεπτών.

Το Skiff είναι μια πλατφόρμα λογισμικού για e-readers, που έχει σχεδιαστεί για να παρέχει το κατάλληλο περιεχόμενο προβολής περιεχομένου από εφημερίδες και περιοδικά σε υπολογιστές tablet, έξυπνα κινητά τηλέφωνα, e-readers και netbooks. Η Journalism Online από την άλλη ξεκίνησε τη λειτουργία της τον περασμένο Απρίλιο από τρία στελέχη των αμερικανικών μέσων με στόχο να βοηθήσει τις εφημερίδες και τα περιοδικά να δημιουργήσουν συνδρομητικά μοντέλα στο Διαδίκτυο.

«Είμαστε ενθουσιασμένοι με την επένδυση της News Corp και αυτή τη ψήφο εμπιστοσύνης», δήλωσε χαρακτηριστικά ο συνιδρυτής της εταιρείας, Στίβεν Μπριλ. «Η News Corp είναι από τις ηγέτιδες εταιρείες της αγοράς και ο υπέρμαχος της ιδέας ότι υπάρχει αξία στη διαδικτυακή δημοσιογραφία».
Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου