Τετάρτη 16 Ιουνίου 2010

Αντεπίθεση για τα “ΜαύραMουρα”: Νέα BlackBerry smartphones και tablet συσκευή στα σκαριά…


Η γνωστή ειδικά στις ΗΠΑ Research In Motion -με τον ελληνοκαναδό ιδρυτή για να μην ξεχνιόμαστε- ετοιμάζει συσκευές και software με σκοπό να κρατήσει τα ηνία στην αγορά των BlackBerry smartphone και να μην χάσει έδαφος από τις συσκευές αφής.




Η RIM δοκιμάζει ένα smartphone με slide-out πληκτρολόγιο και οθόνη αφής λοιπόν που θα τρέχει μια νέα έκδοση του λειτουργικού συστήματος BlackBerry που λειτουργεί αρκετά όπως το iPhone και διαθέτει ακόμη μια universal search bar που επιτρέπει στους χρήστες να βλέπουν και τα δεδομένα μέσα στο τηλέφωνο και δεδομένα online.

Κάτι σε… iPadοειδές;

Η RIM πειραματίζεται όμως, λένε οι πληροφορίες και σε μια συσκευή που μοιάζει με tablet. Η συσκευή που είναι στα πρώτα στάδια δοκιμών θα συνδέεται σε δίκτυα κινητής και θα αποτελεί τον μεγάλο αδερφό ενός κινητού BlackBerry. Θα μπορούσε να βγεί στην αγορά στα τέλη του έτους, λένε πληροφορίες.

Τα αφεντικά της RIM λένε ακόμη πως κινητά με το καινούργιο λειτουργικό μπορεί να βγούνε στην αγορά πριν τα τέλη του Σεπτέμβρη…

Η RIM πουλά ακόμη περισσότερα smartphones διεθνώς από κάθε ανταγωνιστή με το 19% της παγκόσμιας αγοράς πέρυσι σύμφωνα με την Strategy Analytics βλέπει όμως το μερίδιο της να απειλείται από τα κινητά με τις περισσότερες εφαρμογές -apps, όπως Apple ακι Android.


πηγή:gadgetfreak.gr
Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου