Τρίτη 22 Ιουνίου 2010

OnLive: Ανακοινώθηκαν οι τιμές


Τι θα πληρώνετε για να παίζετε;Η cloud-based gaming υπηρεσία OnLive, η οποία προσφέρει τίτλους για το PC που εκτελούνται από μακριά και γίνονται streamed μέσω τους Internet για τους παίκτες, έχει αρχίσει να δέχεται τα πρώτα της μέλη και αποκάλυψε το κλιμακωτό σύστημα χρέωσης που θα εφαρμόζει, ένα σύστημα που προσφέρει την επιλογή να αγοράζετε ή να νοικιάζεται παιχνίδια για κάποιο χρονικό διάστημα με τιμές που κυμαίνονται ανάμεσα στα 3,99 και στα 59,99 δολάρια.





Αυτή τη στιγμή, το μόνο συνδρομητικό μοντέλο που εφαρμόζει η OnLive είναι το Founding Members Program που χρηματοδοτείται από την Αμερικανική εταιρεία τηλεπικοινωνιών AT&T, με την προοπτική επέκτασής του για ένα χρόνο με κόστος 4,95 δολάρια το μήνα. Αυτό το πρόγραμμα προσφέρεται με βάση μια λίστα αναμονής την ώρα που η OnLive αυξάνει τον αρχικό αριθμό των συνδρομητών της.

Όταν ένας χρήστης γίνεται αποδεκτός σε αυτό το πρόγραμμα, αποκτά πρόσβαση σε μια λίστα με παιχνίδια που αυτή τη στιγμή αριθμούν 19, για τα οποία μάλιστα υπάρχουν και δωρεάν demos. Σχεδόν όλα αυτά τα παιχνίδια μπορείτε να τα αγοράσετε εφάπαξ, κάτι που σημαίνει ότι θα έχετε πρόσβαση σε αυτά για όλη τη διάρκεια της ενεργής συνδρομής σας. Παρά το ότι η εταιρεία λες πως “θα συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε όλα τα παιχνίδια για όσο χρόνο οι χρήστες μας παίζουν μαζί τους,” σημειώνει πως εγγυάται ότι “το λιγότερο, όλα τα τωρινά παιχνίδια θα υποστηρίζονται για 3 χρόνια μετά την κυκλοφορία τους στην υπηρεσία OnLive”, ένας όρος που μάλλον βασίζεται στο αρχικό συμβόλαιο παραχώρησης των πνευματικών δικαιωμάτων των παιχνιδιών που υπέγραψε η OnLive με τους εκδοτικούς οίκους.

Το κόστος για ένα full game κυμαίνεται ανάμεσα στα 4,99 δοκάρια (Brain Challenge) ή τα 8,99 (Shatter) μέχρι τα 59,99 δολάρια (Tom Clancy’s Splinter Cell: Conviction). Το Conviction είναι το μόνο παιχνίδι με τιμή πάνω από τα 50 δολάρια, ενώ τα περισσότερα κοστίζουν ανάμεσα στα 9,99 και στα 39,99 δολάρια.

Εναλλακτικά, οι παίκτες μπορούν να επιλέξουν τίτλους για τρεις ως πέντε ημέρες με χαμηλότερο κόστος. Για παράδειγμα, το Batman: Arkham Asylum, το World of Goo και το Unreal Tournament III προσφέρονται με 4,99 δολάρια για τρεις ημέρες ή με 6,99 δολάρια για πέντε ημέρες. Κάποια άλλα παιχνίδια όμως, όπως το A Reckless Disregard for Gravity, προσφέρονται μόνο για εφάπαξ αγορά με 9,99 δολάρια.

Ο κατάλογος των παιχνιδιών που περιλαμβάνει η υπηρεσία OnLive αυτή τη στιγμή είναι ο εξής:

AaaaaAAaaaAAAaaAAAAaAAAAA!!! – A Reckless Disregard for Gravity, Assassin's Creed II, Batman: Arkham Asylum, Borderlands, Brain Challenge, Colin McRae: DiRT 2 (demo only), Defense Grid Gold, F.E.A.R. 2: Project Origin, Just Cause 2, LEGO Harry Potter: Years 1-4, Madballs in Babo: Invasion, Prince of Persia: The Forgotten Sands, Puzzle Chronicles, Red Faction: Guerrilla, Shatter, Tom Clancy's Splinter Cell: Conviction, Trine (demo only), Unreal Tournament III: Titan Pack, World of Goo.



πηγή:pc master
Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου