Πέμπτη 17 Ιουνίου 2010

Σε public beta ο Opera 10.60


Ο νορβηγικός browser Opera βρίσκεται ήδη στην έκδοση 10.53 και οι developers που έχουν την ευθύνη της ανάπτυξής του εργάζονται πυρετωδώς για τον κάνουν καλύτερο και ταχύτερο. Η έκδοση 10.60 έφτασε πρόσφατα σε στάδιο ανοικτής beta και όλοι πλέον μπορούν να δοκιμάσουν τη νέα υλοποίηση. Οι δημιουργοί του Opera κάνουν λόγο για σημαντικά κέρδη στην ταχύτητα εμφάνισης των σελίδων.




Ούτε λίγο, ούτε πολύ, οι developers του Opera ισχυρίζονται ότι η έκδοση 10.60 είναι ταχύτερη σε συγκεκριμένα JavaScript tests κατά 50% σε σχέση με την έκδοση 10.53. Ένα τέτοιο ποσοστό φαντάζει εξωπραγματικό και απομένει να δούμε πόσο πιο γρήγορη θα είναι η τελική έκδοση σε πραγματικές συνθήκες.



Τα νέα χαρακτηριστικά του Opera 10.60 περιλαμβάνουν geolocation (και άρα πιο χρήσιμες αναζητήσεις), υποστήριξη για το video format WebM, custom thumbnails για τα tabs και αισθητικές βελτιώσεις. Τέλος, η χρήση του HTML5 Appcache επιτρέπει την εκτέλεση διαφόρων εφαρμογών μέσα από τον browser.



Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δοκιμάσουν εδώ την έκδοση beta του 10.60 για Windows.


πηγή:pc magazine
Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου