Δευτέρα 7 Ιουνίου 2010

Δε μπαίνει (ακόμα) στην αγορά των tablets η AMD


Τις τελευταίες ημέρες παρουσιάστηκαν στην έκθεση Computex αρκετά νέα tablets, τα οποία φιλοδοξούν να ανακόψουν την προέλαση του iPad. Αν και τα περισσότερα νέα μοντέλα δεν πρόκειται να βγουν στην αγορά πριν περάσουν αρκετοί μήνες, είναι βέβαιο ότι οι εξελίξεις που έρχονται θα έχουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Δε λείπουν, πάντως, και οι εκπλήξεις όσον αφορά τις εταιρείες που έχουν την ευθύνη για το hardware των μηχανημάτων.





Η Intel θέλει να διαδραματίσει πρωταγωνιστικό ρόλο σε ό,τι έχει να κάνει με τους επεξεργαστές των νέων tablets. Δε συμβαίνει, όμως, το ίδιο και με την AMD. Η μεγάλη ανταγωνίστρια των γαλάζιων δε δείχνει προς το παρόν διατεθειμένη να επενδύσει στη νέα αγορά. Ο Rick Bergman της AMD δήλωσε χαρακτηριστικά ότι "αξιολογούμε ακόμη τη νέα αγορά και θα περιμένουμε μέχρι να εμφανιστεί ικανή ζήτηση. Για την ώρα, θα επικεντρωθούμε στην αγορά των netbooks".



Από μια άποψη, η απόφαση της AMD έχει μια λογική βάση. Τα netbooks είναι μια μεγάλη αγορά που έχει αποδείξει τη δυναμική της, ενώ αντίθετα τα tablets εμφανίζονται αυτό τον καιρό και κανείς δε μπορεί να είναι σίγουρος ότι θα καταφέρουν να δελεάσουν τους χρήστες. Από την άλλη, βέβαια, δε λείπουν και οι φωνές που λένε ότι αν η Intel αφεθεί μόνη της, θα καταφέρει να κυριαρχήσει σχετικά εύκολα στην αγορά και μετά θα είναι πολύ δύσκολο για την AMD να μπει σε αυτό το χώρο.



πηγή:pc magazine
Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου