Παρασκευή 4 Ιουνίου 2010

To FIFA πάει Facebook


Η Electronic Arts ανακοίνωσε την πλέον πρόσφατη έκδοση του γνωστού ποδοσφαιρικού game FIFA, το οποίο όμως δε θα κυκλοφορήσει ούτε στο PC, ούτε στις γνωστές κονσόλες. Το FIFA Superstars θα κυκλοφορήσει κατ' αποκλειστικότητα ως παιχνίδι του Facebook και θα έχει σημαντικές διαφορές σε σχέση με τα FIFA που ξέραμε μέχρι τώρα. Η πρώτη καινοτομία είναι ότι πρόκειται για ένα δωρεάν παιχνίδι.





Για την ακρίβεια, δωρεάν είναι μόνο η συμμετοχή. Όπως συμβαίνει με κάθε ποδοσφαιρικό παιχνίδι, ο χρήστης ελέγχει μια ομάδα, η οποία στην περίπτωση του FIFA Superstars δεν είναι δωρεάν. Οι εικονικοί ποδοσφαιριστές διατίθενται σε πακέτα, τα οποία κοστίζουν έως 2 ευρώ το καθένα. Η άλλη μεγάλη διαφορά είναι ότι μιλάμε ουσιαστικά για ένα manager game, στο οποίο ο χρήστης δημιουργεί την ομάδα του, αλλά δεν ελέγχει τους παίκτες κατά τη διάρκεια του αγώνα.



Με κάθε νίκη, ο παίκτης κερδίζει πόντους, τους οποίους μπορεί να ξοδέψει για να αγοράσει νέους ποδοσφαιριστές. Κάθε παίκτης μπορεί να αγωνιστεί επιλέγοντας ως αντίπαλο την ομάδα ενός φίλου του ή ενός χρήστη του Facebook από άλλο δίκτυο.



Η EA εξαγόρασε πρόσφατα την εταιρεία Playfish, η οποία ειδικεύεται σε Facebook games. Το FIFA Superstars είναι ο πρώτος καρπός αυτής της εξαγοράς και θα έχει ενδιαφέρον να δούμε την πορεία του στη μεγαλύτερη υπηρεσία κοινωνικής δικτύωσης.



Πηγή:pc magazine
Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου