Παρασκευή 4 Ιουνίου 2010

Η Google ρίχνει την ευθύνη για το "κατά λάθος Wi-Fi" σε υπάλληλό της


Ο Eric Schmidt παραχώρησε πρόσφατα συνέντευξη στους Financial Times και όπως ήταν αναμενόμενο κλήθηκε να σχολιάσει και την πολύκροτη υπόθεση σχετικά με τη συλλογή δεδομένων από οικιακά ασύρματα δίκτυα. Ο διευθύνων σύμβουλος της Google παραδέχτηκε ότι πρόκειται για μια μελανή σελίδα στην ιστορία του διαδικτυακού κολοσσού. "Τα κάναμε θάλασσα. Ας είμαστε απολύτως ξεκάθαροι επ' αυτού", είπε χαρακτηριστικά ο Schmidt.





Ο ισχυρός άνδρας της Google απέδωσε την ευθύνη για το συμβάν σε έναν μηχανικό της εταιρείας, ο οποίος ενήργησε με δική του πρωτοβουλία. Η εταιρεία έχει ξεκινήσει τη διαδικασία του πειθαρχικού ελέγχου και ο άτακτος υπάλληλος αναμένεται να τιμωρηθεί.



Ερωτήματα προκαλεί, πάντως, το γεγονός ότι ο κατηγορούμενος μηχανικός χρησιμοποίησε τεχνολογία που έχει αναπτύξει η ίδια η Google, για την οποία μάλιστα έχει κατατεθεί και αίτηση για πατέντα στην αρμόδια υπηρεσία των ΗΠΑ. Με άλλα λόγια, ο υπάλληλος δεν εισήγαγε στο σύστημα δικό του software, αλλά λογισμικό που ανήκει στην εταιρεία και το οποίο δημιουργήθηκε ακριβώς για χρήση σε οχήματα.



Το σκάνδαλο ξέσπασε λίγες εβδομάδες πριν, όταν η Google αναγνώρισε πώς συνέλεξε "κατά λάθος" προσωπικά δεδομένα ασύρματων οικιακών δικτύων. Τα αυτοκίνητα του Street View αποθήκευσαν email και άλλα στοιχεία από ξεκλείδωτα δίκτυα. Η Google λέει τώρα ότι θα παραδώσει τα δεδομένα στις αρχές της Γερμανίας, της Γαλλίας, της Ισπανίας και της Ιταλίας, ενώ η Μεγάλη Βρετανία ζήτησε την άμεση διαγραφή τους.



πηγή:pc magazine
Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου