Σάββατο, 3 Ιουλίου 2010

Face detection στο Facebook;


Απίστευτο κι όμως αληθινό! Το Facebook δοκιμάζει την τεχνολογία αναγνώρισης προσώπου, με την οποία είναι εξοπλισμένες οι περισσότερες ψηφιακές φωτογραφικές μηχανές, σε μια προσπάθεια να αναβαθμίσει το γνωστό σε όλους photo tagging.

Σήμερα, για να επισημάνει κάποιος τους φίλους του σε μια φωτογραφία πρέπει να κάνει κλικ επάνω στα πρόσωπά τους και να επιλέξει το όνομά τους από μια λίστα. Με την τεχνολογία face detection, το Facebook θα αναγνωρίζει μόνο του τα πρόσωπα στις φωτογραφίες και θα κάνει αυτόματα το tagging. Στην αρχή, το software θα επιλέγει αυτόματα τους φίλους κάθε χρήστη, και ο χρήστης απλά θα καλείται να αντιστοιχήσει τα πρόσωπα με τα ονόματα. Τα υπόλοιπα θα γίνονται αυτόματα!

Αν και η τεχνολογία αναγνώρισης προσώπου δεν είναι κάτι καινούριο, αποτελεί σίγουρα μια ευχάριστη προσθήκη στα χαρακτηριστικά του Facebook. Μάλιστα, το Facebook ανακοίνωσε ότι αυτό είναι ένα μόνο από τα καινούρια και πολλά υποσχόμενα features που σχεδιάζει.

πηγή:myplaisio.gr
Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου