Δευτέρα 5 Ιουλίου 2010

Google: Δε θα υπάρξει Nexus Two


Ο Eric Schmidt παραχώρησε πρόσφατα συνέντευξη σε δημοσιογράφο της βρετανικής Τelegraph και μίλησε για πολλά θέματα που έχουν τραβήξει τα φώτα της δημοσιότητας.





Ο ισχυρός άνδρας της Google ρωτήθηκε μεταξύ άλλων και για την παρουσία της εταιρείας στο χώρο των smartphones. Ο Schmidt δήλωσε τρομερά ικανοποιημένος από το Nexus One, αλλά στη συνέχεια είπε ότι δε θα υπάρξει Nexus Two.

"Ήταν τόσο επιτυχημένο, που δε χρειάζεται να κάνουμε δεύτερο", ανέφερε χαρακτηριστικά ο Schmidt και προσέθεσε: "συγκάλεσα συμβούλιο και τους είπα συγχαρητήρια, πετύχαμε! Σταματάμε εδώ".

Δεν μπορούμε να μην επισημάνουμε την αντίφαση. Από τη μια ο Schmidt πανηγυρίζει κι από την άλλη λέει ότι εγκαταλείπει. Μια πρώτη εξήγηση είναι ότι η Google έκανε το Nexus One περισσότερο για να ικανοποιήσει τη ματαιοδοξία της και να πει "μπορώ να το κάνω και αυτό" και λιγότερο για να βγάλει λεφτά από αυτή την ιστορία. Από την άλλη, βέβαια, ποια εταιρεία δε θέλει να βγάλει λεφτά;

Προφανώς, η Google είδε ότι το Nexus One δεν πρόκειται να γίνει ποτέ το επόμενο iPhone και γι' αυτό εγκαταλείπει την προσπάθεια. Πολύ περισσότερο που ο ανταγωνισμός στην αρένα των smartphones φουντώνει καθημερινά.


πηγή:t3mag.gr
Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου